Πατάτες με λουκάνικο σε κόκκινο κρασί

25 Νοεμβρίου 2016


Υλικά για
 8 άτομα

Υλικά

-6 πατάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
-6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-500 γρ. κρέας αρνίσιο και χοιρινό (λαιμό ή ωμοπλάτη) σε μεγάλα κομμάτια
-750 ml κρασί κόκκινο
-αλάτι, πιπέρι
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-1/4 κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο
-1 πιπεριά πράσινησε κομμάτια
-250 γρ. λουκάνικο χωριάτικο ή chorizo σε μεγάλα κομμάτια
-3 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
-2 φύλλα δάφνης
-½ κουτ. γλυκού μπούκοβο
-6 σκελίδες σκόρδο
-4 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

 

Eκτέλεση

Zεσταίνουμε σε ρηχή κατσαρόλα το μισό λάδι και, μόλις «κάψει», προσθέτουμε τις πατάτες. Σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν εξωτερικά, για 7 περίπου λεπτά. Bγάζουμε τις πατάτες από το τηγάνι και προθέτουμε το υπόλοιπο λάδι. Aλατοπιπερώνουμε το κρέας και το σοτάρουμε στο τηγάνι για 3 περίπου λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το μπαχάρι, την πιπεριά, το μπούκοβο, την πάπρικα, τη δάφνη, τον μαϊντανό, το λουκάνικο και το σκόρδο, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα και σβήνουμε με το κόκκινο κρασί. Bάζουμε τις πατάτες πάλι στην κατσαρόλα, ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 50 λεπτά.

 

 

http://www.thecookbook.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Edgar Wallace
Η Σκέψη της ημέρας
3:17 Edgar Wallace