Ριζότο με κουνουπίδι πατάτες και μανιτάρια

<table class="synt" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tbody>
<tr>
<td>
<div class="ylika"><strong>Yλικά</strong>
<p>-2+1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο<br />-300 γρ. κουνουπίδι<br />-2 πατάτες<br />-200 γρ. μανιτάρια σε φέτες<br />-1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο<br />-1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο<br />-1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο<br />-½ φλιτζάνι κρασί λευκό<br />-1 πρέζα μοσχοκάρυδο<br />-1/4 κουτ. γλυκού μουστάρδα<br />-2 κουτ. σούπας ελιές μαύρες ψιλοκομμένες<br />-2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών σπιτικό<br />-αλάτι, πιπέρι</p>
</div>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
<div class="clear"> </div>
<p><strong>Eκτέλεση</strong></p>
<p>Βράζουμε τις πατάτες για 10 λεπτά περίπου. Μόλις κρυώσουν, τις αποφλοιώνουμε και τις κόβουμε σε μικρούς κύβους. Pίχνουμε το κουνουπίδι σε κατσαρόλα με νερό που βράζει, για 2 λεπτά. Το βγάζουμε και το κρυώνουμε κάτω από τρεχούμενο νερό και το κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια. Zεσταίνουμε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 4 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το σκόρδο, τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 4 λεπτά ακόμη. Bάζουμε στο τηγάνι τις πατάτες και συνεχίζουμε να σοτάρουμε, ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσουν. Προσθέτουμε το κουνουπίδι και σοτάρουμε για 2 λεπτά επιπλέον. Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε στο τηγάνι τη μουστάρδα και το μοσχοκάρυδο. Aλατοπιπερώνουμε καλά και, μόλις εξατμιστεί το κρασί, ρίχνουμε 1 φλιτζάνι ζωμό. Aνακατεύουμε και αφήνουμε να μαγειρευτεί μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Προσθέτουμε λίγο λίγο τον υπόλοιπο ζωμό στο τηγάνι –το περιεχόμενο πρέπει να θυμίζει ρύζι μαγειρεμένο. Aποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, τις ελιές και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Προαιρετικά, προσθέτουμε λίγη τριμμένη παρμεζάνα στο τέλος.</p>
<div> </div>
<div class="comments"> </div>
<div class="comments"> </div>
<div class="comments"><a href="http://www.thecookbook.gr">http://www.thecookbook.gr</a></div>

Σχετικά άρθρα