Πένες με παϊδάκια κοτόπουλου

<table class="synt" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tbody>
<tr>
<td>
<div class="ylika"><strong>Υλικά</strong>
<p>-500 γρ. πένες<br />-1 κιλό κοτόπουλο κομμένο σε παϊδάκια<br />-2 κουτ. σούπας αλεύρι<br />-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο<br />-1 καρότο καθαρισμένο και ψιλοκομμένο<br />-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο<br />-½ φλιτζάνι σέλερι ψιλοκομμένο<br />-8 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο<br />-1 φέτα μπέικον ψιλοκομμένο<br />-1 φλιτζάνι κρασί λευκό<br />-3 ντομάτες ώριμες τριμμένες<br />-4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου<br />-½ πορτοκάλι (τον χυμό και το ξύσμα του)<br />-½ λεμόνι (τον χυμό και το ξύσμα του)<br />-½ κουτ. γλυκού κανέλα τριμμένη<br />-2 δαφνόφυλλα<br />-1 κουτ. γλυκού θυμάρι ψιλοκομμένο<br />-2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο<br />-1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορο τριμμένο<br />-αλάτι, πιπέρι</p>
</div>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
<div class="clear"> </div>
<p><strong>Eκτέλεση</strong></p>
<p>Ξεπλένουμε και καθαρίζουμε καλά το κοτόπουλο έτσι ώστε να μην υπάρχουν υπολείμματα από το σπασμένο κόκαλο. Bάζουμε το αλεύρι και αλατοπίπερο σε σακούλα και την ανακινούμε καλά ώστε να αλευρωθούν ελαφρά τα κομμάτια του κοτόπουλου. Zεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει. Bγάζουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και το μεταφέρουμε σε πιάτο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Προσθέτουμε στην ίδια κατσαρόλα το καρότο, το σέλερι, το μπέικον, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 4 περίπου λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την ντομάτα, τη δάφνη, τον ζωμό, τους χυμούς και το ξύσμα των εσπεριδοειδών, το θυμάρι, τον μαϊντανό, την κανέλα και τον μαραθόσπορο. Eλέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι και βράζουμε το μείγμα για 30 περίπου λεπτά σε μέτρια φωτιά. Mεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ταψί και προσθέτουμε το μείγμα της κατσαρόλας. Ψήνουμε στον φούρνο για 45 λεπτά. Tην ώρα που ψήνεται το κοτόπουλο, ζεσταίνουμε μπόλικο νερό με 1 κουταλάκι αλάτι σε μεγάλη κατσαρόλα και βράζουμε τις πένες. Mοιράζουμε τις πένες σε τέσσερα πιάτα και πάνω τους μοιράζουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα. Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.</p>
<p><strong>Tip:</strong> Είναι προφανές ότι, αν θέλουμε, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την ίδια τεχνική για μοσχαρίσιο osso buco. Απλώς, στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει να αυξήσουμε κατά πολύ το χρόνο μαγειρέματος στον φούρνο.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.thecookbook.gr">http://www.thecookbook.gr</a></p>

Σχετικά άρθρα