Κεφτεδάκια με γλυκόξινη σάλτσα

<table class="synt" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tbody>
<tr>
<td>
<div class="ylika"><strong>Υλικά</strong>
<p>-1 κιλό κιμά χοιρινό<br />-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα<br />-2 φέτες ψωμί μεγάλες μουσκεμένες σε νερό<br />-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο<br />-1 κουτ. γλυκού τζίντζερ φρέσκο τριμμένο στον ψιλό τρίφτη<br />-2 κουτ. γλυκού κάρι<br />-1 αβγό<br />-αλεύρι και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα<br /><strong>Για τη σάλτσα</strong><br />-1 μικρή κονσέρβα ανανά<br />-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο<br />-1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο<br />-1 πιπεριά κόκκινη και 1 πράσινη κομμένες σε κυβάκια<br />-1/4 ποτηριού ξίδι<br />-1 κουτ. γλυκού ντοματοπελτέ ή 1 ντομάτα πολύ ώριμη ψιλοκομμένη<br />-1 κουτ. σούπας ζάχαρη<br />-2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ<br />-αλάτι, πιπέρι</p>
</div>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
<div class="clear"> </div>
<h3>Eκτέλεση</h3>
<p>Στύβουμε καλά το ψωμί και το προσθέτουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά για τα κεφτεδάκια σε βαθιά λεκάνη. Zυμώνουμε καλά για 10 λεπτά τουλάχιστον το μείγμα του κιμά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε το μείγμα του κιμά για μισή ώρα στο ψυγείο. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο. Tα ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περιττό λάδι. Πολτοποιούμε τον ανανά στο μπλέντερ. Pίχνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τις πιπεριές σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοψήνουμε τη σάλτσα για 15 λεπτά μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά της. Bάζουμε στο τηγάνι τα κεφτεδάκια, σκεπάζουμε με το καπάκι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά ακόμη μέσα στη σάλτσα.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.thecookbook.gr">http://www.thecookbook.gr</a></p>

Σχετικά άρθρα