15 αλήθειες για τα όνειρα που σίγουρα δεν γνώριζες μέχρι τώρα

25 Νοεμβρίου 2016
1. Οι τυφλοί άνθρωποι ονειρεύονται περισσότερο!

2. Πάνω από 90% των ονείρων, δεν τα θυμόμαστε!

3. Περίπου οι μισοί από τους συμμετέχοντες σε ένα όνειρο, είναι γνωστοί του ατόμου που ονειρεύεται!

4. Τα όνειρα επηρεάζονται άμεσα και ποσοτικά και ποιοτικά, από τη χρήση αλκοόλ!

5. Όσο μεγαλώνουμε τα όνειρα μειώνονται!

6. Οι γυναίκες ονειρεύονται περισσότερο εσωτερικούς χώρους, ενώ οι άντρες βλέπουν επιθετικότερα όνειρα!

7. Διαταραχές ύπνου, όπως αϋπνία, άπνοια ή λήψη υπνωτικών φαρμάκων, επηρεάζουν κατά πολύ τα όνειρα!

8. Εμπειρίες ή πρόσωπα που υπήρξαν στην καθημερινότητα μας, 5-7 μέρες πριν ή την ίδια ημέρα, έχουν πολύ περισσότερες       πιθανότητες να ανέλθουν στο όνειρο μας, από αντίστοιχες, των τελευταίων 2-4 ημερών!

9. Σύμφωνα με τους νευροεπιστήμονες, η ταχεία κίνηση των ματιών στη φάση του ύπνου, προδίδει το σημείο που το άτομο αρχίζει να ονειρεύεται!

10. Κατά την διάρκεια του ονείρου δεν μπορείς να διαβάσεις!

11. Σύμφωνα με την ψυχολογία, το άτομο που ονειρεύεται, με ειδικά τεχνάσματα, μπορεί να ελέγχει τα όνειρα του και να τα δρομολογήσει όπως αυτός επιθυμεί.

12. Για πολλές σπουδαίες ιδέες ή επιτεύγματα, οφείλονται τα όνειρα. Αξιοσημείωτα παραδείγματα η Google ή η γεννήτρια εναλλασσόμενου ρεύματος!

13. Αν και οι επιστήμονες αρνούνται κατηγορηματικά την ιδιότητα των ονείρων να προβλέπουν το μέλλον, υπάρχουν αποδεδειγμένες περιπτώσεις ατόμων που όντως ονειρεύτηκαν μελλοντικό συμβάν. Όπως ο Αβραάμ Λίνκολν, που ονειρεύτηκε την δολοφονία του! 

14. Όσον αφορά τα σεξουαλικά όνειρα, ένας άνδρας μπορεί να έχει στύση, έως και 20 φορές, κατά την διάρκεια του ύπνου!

15.Όταν τα όνειρα συνοδεύονται και από υπνοβασία, μπορεί να συμβούν τα πιο περίεργα αλλά και επικίνδυνα γεγονότα. Σπουδαία παραδείγματα αποτελούν η περίπτωση ενός νοσηλευτή, που υπνοβατούσε ενώ ονειρευόταν ότι είναι ζωγράφος και δημιούργησε στην πραγματικότητα καταπληκτικά πορτρέτα, η περίπτωση κάποιου που οδήγησε ενώ κοιμόταν, ταξίδεψε και σκότωσε τον ξάδερφό του αλλά και περιπτώσεις σεξουαλικών οργιών ή αυτοκτονιών, που συνέβησαν λόγω υπνοβασίας!
 

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ