"Καλύτερος Σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος Καγκελάριος ο Σουλτς"

27 Νοεμβρίου 2016

Το 40% του συνόλου των ερωτηθέντων Γερμανών θεωρεί τον νυν Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ως τον καλύτερο Σοσιαλδημοκράτη υποψήφιο Καγκελάριο για τις εθνικές εκλογές του 2017, ενώ μόλις το 31% θεωρεί τον Πρόεδρο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, καταλληλότερο, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Dimap, η οποία διενεργήθηκε για λογιαριασμό της κυριακάτικης Welt.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Μάιο καλύτερο Σοσιαλδημοκράτη υποψήφιο έβρισκε το 31% των ερωτώμενων τον Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και μόλις το 28% τον Μάρτιν Σουλτς.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, οι Σοσιαλδημοκράτες ψηφοφόροι θεωρούν σε ποσοστό 58% τον Σουλτς καταλληλότερο υποψήφιο, ενώ τον Γκάμπριελ το 42% των ερωτηθέντων. Στους ψηφοφόρους των Πρασίνων και της Αριστεράς τα ποσοστά είναι ακόμα πιο συντριπτικά υπέρ του Σουλτς. Οι μεν Πράσινοι ψηφοφόροι τον προτιμούν σε ποσοστό 52%, ενώ τον Γκάμπριελ μόλις το 25%, οι δε αριστεροί ψηφοφόροι θεωρούν σε ποσοστό 46% καταλληλότερο τον Σουλτς και τον Γκάμπριελ μόλις το 11%.

 

Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ 

 

Διαβάστε ακόμη: 

 

http://www.boro.gr/152601/soylts-egkataleipei-to-eyrwkoinovoylio-gia-th-germanikh-politikh-skhnh

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ