Σουηδία: σβάστικες και συνθήματα μίσους σε τέμενος

27 Νοεμβρίου 2016

Άγνωστοι εισέβαλαν χθες (Σάββατο) το πρωί σε τέμενος της Στοκχόλμης, αμέσως μετά την προσευχή, ζωγράφισαν με σπρέι σβάστικες στους τοίχους κι έγραψαν συνθήματα μίσους, ενώ έριξαν επίσης κροτίδες, ανακοίνωσε η αστυνομία της πρωτεύουσας της Σουηδίας.

Μόνο ένας πιστός βρισκόταν ακόμη στο τζαμί όταν εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα, δήλωσαν οι υπεύθυνοι του τεμένους στο σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων TT. Ο άνθρωπος είναι σώος, απλώς έπαθε σοκ, διευκρίνισαν.

Η σουηδική αστυνομία γνωστοποίησε ότι διεξάγει έρευνα για βανδαλισμό και έγκλημα μίσους.

«Δεν είναι κάτι που θα μπορούσε να το περιμένει κανείς (...) Είναι δύσκολο να καταλάβει κάποιος τι συμβαίνει στις κοινωνίες μας, σε διεθνές επίπεδο αλλά και στη χώρα μας. Δεν αναγνωρίζω τη Σουηδία πλέον», δήλωσε στο TT ένας εκπρόσωπος της μουσουλμανικής κοινότητας της Στοκχόλμης, ο Μουστάφα Τουμτούρκ, ένας από τους ιδρυτές του συγκεκριμένου τεμένους, εν έτει 1985.

Στη Σουηδία, η οποία υποδέχθηκε συνολικά 245.000 αιτούντες άσυλο το 2014 και το 2015, έχουν διαπραχθεί πολυάριθμες επιθέσεις εναντίον χώρων λατρείας και κέντρων υποδοχής προσφύγων τα τελευταία χρόνια.

 

Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ, rt.com


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ