Σούπα γαλοπούλας

<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title">Υλικά</div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>1 γαλοπούλα περίπου 4 – 4,5 κιλά</li>
<li>1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο στα 4</li>
<li>2 φύλλα δάφνης</li>
<li>2 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες</li>
<li>3 κλωνάρια σέλινο, κομμένα σε 3 – 4 κομμάτια</li>
<li>3 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση</li>
<li>1 κουτ. σούπας κοφτή θυμάρι ξερό, τριμμένο</li>
<li>200 γρ. ζυμαρικό πεπονάκι ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας μας (αστράκι, μαλλιά αγγέλου σπασμένα, noodles κ.ά.)</li>
<li>αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι</li>
<li>χυμός από 1 λεμόνι (ή όσο λεμόνι μάς αρέσει) </li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap"> </div>
<div class="recipe_info cf"><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span> 10΄</span> <span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Μαγείρεμα</span> περίπου 1 ώρα + 5΄</span></div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span>Αλατοπιπερώνουμε τη γαλοπούλα. Στην πιο βαθιά κατσαρόλα που έχουμε βάζουμε τη γαλοπούλα, το κρεμμύδι, τη δάφνη, το σκόρδο, το σέλινο , το καρότο και το θυμάρι και περιχύνουμε με τόσο νερό ώστε να σκεπάζει τη γαλοπούλα (περίπου 4 λίτρα). Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά, μέχρι να αρχίσει το υγρό να κοχλάζει. Μετριάζουμε τη φωτιά και βράζουμε για περίπου 40 λεπτά, ξαφρίζοντας συνεχώς μέχρι ο ζωμός να είναι σχετικά διαυγής.</p>
<p> </p>
<p>Δεν σκεπάζουμε την κατσαρόλα, για να μην έχει βαριά μυρωδιά η σούπα από τους ατμούς που δημιουργούνται. Βγάζουμε προσεκτικά τη γαλοπούλα και τη βυθίζουμε σε μια λεκάνη με παγωμένο νερό (και ιδανικά μερικά παγάκια) για 1 λεπτό, ίσα να σφίξει το δέρμα της. Τη μεταφέρουμε σε μια γάστρα που ιδανικά να τη χωράει ακριβώς, ώστε να είναι έτοιμη για γέμισμα.</p>
<p> </p>
<p>Σουρώνουμε τη σούπα σε μια άλλη κατσαρόλα, ελέγχουμε το αλατοπίπερο και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 15 λεπτά, για να τονωθεί η γεύση. Ρίχνουμε το ζυμαρικό και βράζουμε για άλλα 5 – 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και σερβίρουμε. </p>
<p> </p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.gastronomos.gr">http://www.gastronomos.gr</a></p>
<p> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα