Απλώστε σωστά την κρέμα χεριών

Αυτό που κάνουν οι περισσότεροι, άντρες και γυναίκες, είναι να βάλουν λίγη κρέμα στο εσωτερικό της μιας παλάμης, να τρίψουν τις δυο παλάμες μεταξύ τους και ότι περισσέψει το απλώνουν και στο πάνω μέρος της παλάμης. Αυτό φυσικά είναι λάθος!

Το δέρμα στο πάνω μέρος της παλάμης είναι αυτό που εκτίθεται περισσότερο στην ηλιακή ακτινοβολία, τις περιβαλλοντολογικές συνθήκες, τα χημικά καθαριστικά, το νερό και αυτό που καταστρέφεται πολύ πιο εύκολα. Δεν είναι τυχαίο που πολλοί άνθρωποι εμφανίζουν πρόωρη γήρανση στα χέρια με τη μορφή έντονων κηλίδων.

Στο σημείο αυτό το δέρμα είναι πολύ πιο λεπτό και δεν περιέχει πολλούς σμηγματογόνους αδένες που εκκρίνουν σμήγμα, την φυσική ουσία προστασίας του δέρματος.

Όπως καταλαβαίνετε, το δέρμα στο πάνω μέρος της παλάμης είναι αυτό που ταλαιπωρείται περισσότερο και πρέπει να περιποιείστε καθημερινά με ενυδατικές-αντιγηραντικές κρέμες, με δείκτη προστασίας από τον ήλιο και εντατικές θεραπείες.

Ας δούμε πρώτα πως πρέπει να απλώνετε την κρέμα χεριών:

Απλώστε λίγη κρέμα στο πάνω μέρος της παλάμης. Ενώστε τις δυο παλάμες (τα πάνω μέρη) και τρίψτε τα μεταξύ τους, είναι λίγο πιο δύσκολο από τον κλασικό τρόπο.

Ενώστε τα δάχτυλα των δυο χεριών απλώνοντας έτσι την κρέμα σε όλη την επιφάνεια. Ότι περισσέψει απλώστε το στο εσωτερικό της παλάμης και στο τέλος κάντε τις κλασικές κινήσεις.

Κάντε απλό μασάζ σε κάθε ένα δάχτυλο για αυξήσετε την κυκλοφορία του αίματος, ώστε το δέρμα να διατηρείται νεανικό και τα νύχια υγιή.

Τρίψτε τις κλειδώσεις των δαχτύλων και τραβήξτε απαλά το κάθε δάχτυλο, οι κινήσεις αυτές είναι πολύ χαλαρωτικές.

Εκτός από την καθημερινή ενυδάτωση των χεριών είναι απαραίτητη και η εντατική περιποίηση του δέρματος, όπως και στο πρόσωπο:

• 2-3 φορές την εβδομάδα κάντε απολέπιση και απλώστε μια μάσκα στα χέρια, κάντε απλές σπιτικές συνταγές.

• Κάθε φορά που κάνετε μια μάσκα προσώπου ή απολέπιση, κρατήστε λίγη ποσότητα και για τα χέρια.

• Μερικές φορές την εβδομάδα ή κάθε βράδυ, πριν τον ύπνο, απλώστε την αντιρυτιδική σας κρέμα προσώπου στα χέρια, για έξτρα περιποίηση.

Extra tips:

• Ειδικά το καλοκαίρι μη βγείτε από το σπίτι αν δεν έχετε απλώσει αντηλιακό στα χέρια σας.

• Όταν κάνετε δουλειές του σπιτιού ή περιποιείστε τον κήπο σας φορέστε γάντια.

• Κάθε φορά που πλένετε τα χέρια σας, απλώστε λίγη ενυδατική κρέμα χεριών.

ΠΗΓΗ: jenny.gr

Σχετικά άρθρα