Λαχανοσαλάτα με ελιές και σάλτσα γιαουρτιού

30 Νοεμβρίου 2016
Υλικά
  • 1/2 λάχανο, λεπτοκομμένο ή λεπτοτριμμένο
  • 150 γρ. κολοκύθα (καθαρό βάρος), χοντροτριμμένη ή σε λεπτεπίλεπτες φέτες με το ειδικό εργαλείο «μαντολίνο» (για να γλιτώσουμε έστω το καθάρισμά της, υπάρχει έτοιμη καθαρισμένη κολοκύθα στο τμήμα μαναβικής των σούπερ μάρκετ) - εναλλακτικά, βάζουμε καρότο 1 ξινόμηλο, καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 4 κουτ. σούπας πράσινες ελιές (ξεκουκουτσιασμένες), κομμένες σε φετάκια
  • 1 κουτ. γλυκού μαντζουράνα ή ρίγανη ξερή, καλά κοπανισμένη
  • 1/2 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε ψιλά καρέ
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Για τη σάλτσα

  • 60 ml ελαιόλαδο
  • χυμός από 1 μανταρίνι
  • 1½ κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 200 γρ. γιαούρτι αγελαδινό
  • 1 κουτ. σούπας κάρι
Μερίδες 4
Προετοιμασία 40'

Σάλτσα: Στο μούλτι χτυπάμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα, μέχρι να έχουμε ένα λείο και ομογενοποιημένο μείγμα. Την κρατάμε στην άκρη.

 

Σαλάτα: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το λάχανο, αλατίζουμε και ανακατεύουμε να μαραθεί ελαφρώς. Προσθέτουμε την κολοκύθα, το μήλο, τις ελιές, τη μαντζουράνα, το κρεμμύδι, και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά. Περιχύνουμε με τη σάλτσα, ανακατεύουμε και πάλι απαλά και σερβίρουμε.

 

 

http://www.gastronomos.gr

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γιατί δε φεύγουμε από σχέσεις που μας κάνουν κακό
Καλησπερα σας ειμαι 25 χρονων και εχω μια...
Σχέση: Όταν ο άνδρας δε θέλει να είστε συνέχεια μαζί
Καλησπερα σας ονομαζομαι εφη και ειμαι 33...