Η COSMOTE στηρίζει τους Πανελλήνιους διαγωνισμούς Ρομποτικής για παιδιά και την Ολυμπιάδα Ρομποτικής

30 Νοεμβρίου 2016

Η COSMOTE, στρατηγικός συνεργάτης του WRO Hellas (Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης και Τεχνολογίας), στο πλαίσιο του προγράμματος βιώσιμης ανάπτυξης που υλοποιεί, επιδιώκει την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των παιδιών στη χώρα μας μέσω της εκπαιδευτικής ρομποτικής.

 

Η εκπαιδευτική ρομποτική βασίζεται στην εκπαιδευτική μέθοδο S.T.E.M. (Science, Technology, Engineering, Mathematics). Με τη συνδυαστική χρήση των φυσικών επιστημών, των μαθηματικών, της μηχανικής και της τεχνολογίας για τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης ρομποτικής κατασκευής, τα παιδιά αποκτούν νέες δεξιότητες και, παράλληλα, αναπτύσσεται η ομαδικότητα, η φαντασία και η δημιουργικότητά τους.

 

Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

 

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ο WRO Hellas, με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE, πραγματοποιεί τους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά.

 

Οι διαγωνισμοί τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας. Μαθητές, δάσκαλοι και καθηγητές από τις 13 Περιφέρειες της χώρας καλούνται να σχεδιάσουν και να δημιουργήσουν μια ολοκληρωμένη ρομποτική κατασκευή-μοντέλο βασισμένη στο θέμα του διαγωνισμού. Οι συμμετοχές μαθητών Δημοτικού και Γυμνασίου στους διαγωνισμούς που έχουν διεξαχθεί τα τελευταία τρία χρόνια έχουν ξεπεράσει τις 3.500. Φέτος και οι μαθητές Λυκείου μπορούν να λάβουν μέρος σε διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής.

 

Οι φετινοί διαγωνισμοί ρομποτικής έχουν ως εξής:

  • 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά Δημοτικού (8-12 ετών) με θέμα «Οχήματα και μεταφορές του αύριο»
  • 2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά Γυμνασίου (13-15 ετών) με θέμα «Η πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου».
  • 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά Λυκείου (16-18 ετών) με θέμα «Πράσινη Ενέργεια & Επιχειρηματικότητα».

 

Οι εκπαιδευτικοί, ως προπονητές των ομάδων που θα δηλώσουν συμμετοχή, έχουν δικαίωμα να σχηματίσουν όσες ομάδες επιθυμούν. Η κάθε ομάδα μπορεί να αποτελείται από 2 έως 6 μαθητές ανάλογα με το Διαγωνισμό.

Η αξιολόγηση του έργου κάθε ομάδας θα πραγματοποιηθεί από έγκριτη επιτροπή ειδικών επιστημόνων.

 

Οι τελικοί των ανωτέρω διαγωνισμών θα διεξαχθούν την Άνοιξη του 2017.

 

Οι ενδιαφερόμενες ομάδες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην ιστοσελίδα www.wrohellas.gr μέχρι και τις 28/02/2017.

Στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα θα αναρτώνται όλες οι πληροφορίες για τους διαγωνισμούς (αναλυτικό πρόγραμμα, κανόνες, υποχρεώσεις, πληροφορίες για τον τελικό κλπ).

Χορηγός επικοινωνίας του διαγωνισμού είναι η COSMOΤΕ TV.

 

Ολυμπιάδα Ρομποτικής

Αναγνωρίζοντας τις σημαντικές ικανότητες των παιδιών στην Ελλάδα, η COSMOTE παίζει ακόμα πιο δυναμικό ρόλο καλύπτοντας  τα έξοδα  5 ομάδων της ελληνικής αποστολής, που διακρίθηκαν στον 8ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO και έλαβαν μέρος στην 13η Ολυμπιάδα Ρομποτικής (World Robot Olympiad), που πραγματοποιήθηκε στο Νέο Δελχί, στις 25-27 Νοεμβρίου.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι περσινοί αργυροί Ολυμπιονίκες θα επιστρέψουν με ψηλά το κεφάλι από την Ολυμπιάδα Ρομποτικής, με τους Robo Specialists να καταλαμβάνουν την τέταρτη θέση στον κόσμο. Οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης είχαν εξαιρετική παρουσία στην κατηγορία Ποδόσφαιρο και με τις δύο ομάδες τους.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ