Ηγέτης τουρκικής αντιπολίτευσης: θα πάρετε πίσω 18 νησιά μας από την Ελλάδα;

30 Νοεμβρίου 2016

Όπως μετέδωσε το sigmalive.com, ο επικεφαλής του Ρεπουπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, στη διάρκεια ομιλίας του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ ανέφερε:

«Στην Κύπρο αυτή τη στιγμή η 'ΤΔΒΚ' έχει 37% των εδαφών. Θέλουν να τα μειώσουν στο 29,2%. Θέλουν να πουλήσουν την Κύπρο. Εμείς τους ρωτάμε: Εκείνο το νησί είναι δικό μας; Ναι, λένε. Σε εκείνα τα νησιά πρέπει να κυματίζει η σημαία μας; Ναι, λένε. Αλλά εκεί υπάρχει η σημαία της Ελλάδας. Γιατί δεν επεμβαίνετε τότε; τους ρωτάμε. Και τι μας απαντούν; Έχουμε πιο σημαντική δουλειά, έχουμε έναν αρχηγό και προσπαθούμε να του βρούμε κάθισμα».

Ο Τούρκος αρχηγός του CHP είπε μάλιστα ότι 18 νησιά της Ελλάδας, ανήκουν στην Άγκυρα. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Σε 18 νησιά κυματίζει η ελληνική σημαία. Αυτά τα νησιά ανήκουν σε εμάς. Ακούμε τον κόκορα όταν λαλεί. Εκεί υπάρχει η ελληνική σημαία. Είναι σε κατάσταση κατοχής. Ο εθνικισμός δεν λείπει από τη γλώσσα τους. Λένε για τη Λωζάνη, τα εδάφη μας μειώθηκαν. Κάτω από τη μύτη μας χάσαμε 18 νησιά. Και τώρα ρωτάω τον κ. Μπιναλί Γιλντιρίμ. Θα πάρεις πίσω τα 18 νησιά ή δεν θα τα πάρεις; Είσαι εθνικιστής ή δεν είσαι;»

 

Πηγή: sigmalive.com, real.gr

 

Διαβάστε ακόμη: 

 

http://www.boro.gr/153347/dhlwseis-erntogan-gia-thn-kypro-ti-apanta-to-ellhniko-ypeks

 

 

 

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ