Τι λάθη κάνεις όταν αγοράζεις παπούτσια

1 Δεκεμβρίου 2016

Η αγορά των παπουτσιών είναι πολύ σημαντική διότι επηρεάζει τη διάθεση και την αποδοτικότητά σου. Ειδικά όταν έχεις στο πρόγραμμά σου πολλές μετακινήσεις, θα πρέπει να φοράς τα κατάλληλα παπούτσια για να μη βρεθείς ξαφνικά στη δυσάρεστη θέση να... κουτσαίνεις... Δε σημαίνει ότι ότι πάντα θα σου κάνουν όλα τα παπούτσια που είναι στο νούμερό σου. Οπότε το να αγοράζεις παπούτσια χωρίς να τα δοκιμάζεις δεν είναι πολύ καλή ιδέα.

Δες παρακάτω τα πιο συχνά λάθη που ενδεχομένως κάνεις όταν αγοράζεις παπούτσια:

1. Δοκιμάζεις πάντα το ένα μόνο παπούτσι

Πρέπει να δοκιμάζεις και τα δυο σου παπούτσια γιατί η εφαρμογή τους μπορεί να είναι διαφορετική. Συνήθως τα πόδια μας δεν έχουν ακριβώς το ίδιο μέγεθος. Μπορεί να υπάρχει μια διαφορά χιλιοστών. Οπότε μπορείς να έχεις δοκιμάσει το ένα και να σου κάνει αλλά το άλλο μπορεί να σε στενεύει. 

2. Δε φοράς τις σωστές κάλτσες

Όταν πας να δοκιμάσεις τα παπούτσια που θα αγοράσεις, πρέπει να φοράς τις κατάλληλες κάλτσες, τον τύπο κάλτσας που πιστεύεις ότι θα φοράς με τα συγκεκριμένα παπούτσια. Αν τα δοκιμάσεις με λεπτές κάλτσες και σου είναι φαρδιά και μετά τα φορέσεις με χοντρές κάλτσες και σου είναι στενά, τότε έχεις κάνει ενδεχομένως λάθος επιλογή παπουτσιών. 

3. Δεν ψωνίζεις τη σωστή ώρα της ημέρας

Τα πόδια μας πρήζονται και ξεπρήζονται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Εξαρτάται και πόσο περπατάμε κιόλας. Πάντως οι ειδικοί λένε ότι είναι καλύτερο να αγοράζουμε παπούτσια το βράδυ που θα είναι πιο πρησμένα τα πόδια μας. Οπότε τα παπούτσια θα μας βολεύουν πάντα...

4. Πιστεύεις ότι θα ανοίξουν

Αν ένα ζευγάρι παπούτσια σου είναι στενό όταν το δοκιμάζεις, μην πιστεύεις σε θαύματα ότι θα ανοίξουν. Όσο και να σου αρέσουν, μην τα αγοράσεις! Θα ταλαιπωρήσεις τα πόδια σου χωρίς λόγο...

5. Δεν τα περπατάς

Είναι σημαντικό να φορέσεις και τα δυο σου παπούτσια και να περπατήσεις στο μαγαζί για να δεις πώς είναι στο πόδι σου. Μην τα δοκιμάσεις καθισμένη και δεν κουνηθείς καθόλου. Μπορεί με 1-2 βήματα να καταλάβεις ότι σε στενεύουν. 

6. Δε δοκιμάζεις τα φερμουάρ και τα κορδόνια

Αν σου εφαρμόζει το παπούτσι στο πόδι αλλά σε στενεύει ή σε "κόβει" το φερμουάρ, τα κορδόνια ή τα λουράκια που μπορεί να έχει, τότε δεν είναι το κατάλληλο παπούτσι για σένα. 

7. Αγνοείς τις υπηρεσίες που μπορεί να σου προσφέρουν στο μαγαζί παπουτσιών

Μην παραμελείς τη βοήθεια των υπαλλήλων του μαγαζιού. Γνωρίζουν το αντικείμενο -τουλάχιστον τις περισσότερες φορές- και μπορούν να σε βοηθήσουν να επιλέξεις το σωστό ζευγάρι παπούτσια. Επίσης μπορούν να σου δώσουν κατάλληλα καλτσάκια για να δοκιμάσεις τα παπούτσια σου ή πάτο αν τα παπούτσια σου είναι λίγο -κι όχι πολύ- μεγάλα. Επίσης αν δε σου κάνει ένα λουράκι, μπορούν να σου κάνουν παραπάνω τρύπες με τα ειδικά τους εξαρτήματα. Μίλα μαζί τους και ζήτα τη συμβουλή τους. 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Εξαρτήσεις: Ποια σημάδια προδίδουν τη χρήση κοκαΐνης;
Η κοκαΐνη είναι μία λευκή, κρυσταλλική,...
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...