Μαγειρέψτε κοτόσουπα με κριθαράκι

<p class="p1"><span class="s1"><strong>Υλικά για 4 άτομα<br /> Προετοιμασία 15 λεπτά<br /> Μαγείρεμα 75 λεπτά</strong></span></p>
<p class="p1"><span class="s1"><strong>Υλικά</strong></span></p>
<p class="p1"><span class="s1">-1 κοτόπουλο ολόκληρο (κατά προτίμηση βιολογικό)</span></p>
<p class="p1"><span class="s1">-3 καρότα κομμένα στη μέση</span></p>
<p class="p1"><span class="s1">-3 πατάτες μέτριες καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια</span></p>
<p class="p1"><span class="s1">-2 κρεμμύδια ολόκληρα καθαρισμένα</span></p>
<p class="p1"><span class="s1">-250 γρ. κριθαράκι</span></p>
<p class="p1"><span class="s1">-1 ματσάκι σέλινο χοντροκομμένο</span></p>
<p class="p1"><span class="s1">-2 λεμόνια (τον χυμό τους)</span></p>
<p class="p1"><span class="s1">-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο</span></p>
<p class="p1"><span class="s1"><strong>Eκτέλεση</strong></span></p>
<p class="p1"><span class="s1">Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και αφαιρούμε προσεκτικά όλα τα εντόσθια, ακόμα κι αυτά που είναι μέσα στα κόκαλα του στήθους. Βάζουμε νερό σε κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το κοτόπουλο, τα καρότα, τις πατάτες, το σέλινο και το κρεμμύδι. Αφήνουμε να βράσουν για 45 λεπτά περίπου. Μόλις μαλακώσει το κοτόπουλο, το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το αφήνουμε να κρυώσει. Το ξεκοκαλίζουμε και κρατάμε το ψαχνό. Κόβουμε το ψαχνό σε κομμάτια, ρίχνουμε το μισό στην κατσαρόλα και την ξαναβάζουμε σε μέτρια φωτιά. Το υπόλοιπο το τρώμε σκέτο ή το βάζουμε σε μια σαλάτα. Μόλις αρχίσει να βράζει η σούπα, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το κριθαράκι και τον χυμό λεμονιού. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι. Αν την επιθυμούμε πιο αραιή, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ζεστό νερό. Σερβίρεται ζεστή με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.</span></p>
<p class="p1"><span class="s1"><br /></span></p>
<p class="p1"><span class="s1">http://www.thecookbook.gr</span></p>

Σχετικά άρθρα