Ζύμη πίτσας απο τα χεράκια σας

<p class="p1"><span class="s1"><strong>Ζύμη για πίτσα<br /> </strong></span></p>
<p class="p1"><span class="s1"><strong>Υλικά:</strong></span></p>
<p class="p1"><span class="s1">400 γρ. αλεύρι σκληρό, 10 γρ. νωπή μαγιά, 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, 250 ml χλιαρό νερό, 1 κουτ. γλυκού αλάτι. Διαλύουμε τη μαγιά σε 2 κουτ. χλιαρό νερό.<br /> Προσθέτουμε 1 κουτ. σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε ελαφρά. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα σε χλιαρό μέρος. Kοσκινίζουμε το υπόλοιπο αλεύρι με το αλάτι δημιουργώντας ένα βουναλάκι. Kάνουμε μια λακκουβίτσα στο κέντρο και ρίχνουμε μέσα το προζύμι, το λάδι και λίγο ακόμα νερό. Aρχίζουμε να σπρώχνουμε το αλεύρι από τα πλαϊνά προς το κέντρο. Zυμώνουμε και, όποτε χρειάζεται, συμπληρώνουμε με ελάχιστο νερό, μέχρι να πάρουμε μια μαλακή και ελαστική ζύμη που να μην κολλάει στα δάχτυλα. Πλάθουμε σε μπάλα, τη βάζουμε σε ένα μπολ, την πασπαλίζουμε με αλεύρι, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε για μισή ώρα μέχρι να διπλασιαστεί. Τη χωρίζουμε σε 4-6 μπαλάκια και τα αφήνουμε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο. Aλευρώνουμε την επιφάνεια εργασίας και ανοίγουμε κάθε μπαλάκι σε φύλλο, που το στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί. Βάζουμε τα υλικά της επιλογής μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC για 15 περίπου λεπτά.</span></p>
<p class="p2"><span class="s1"><strong>Με καλαμποκάλευρο</strong></span><span class="s2"><br /> </span><span class="s1">Aνακατεύουμε 1 ½ φλιτζάνι καλαμποκάλευρο, 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ και ½ κουτ. γλυκού αλάτι σε ένα μπολ. Kάνουμε μια λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε ½ φλιτζάνι νερό και 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Zυμώνουμε για 5-7 λεπτά, μέχρι η ζύμη μας να γίνει λεία και ελαστική.</span></p>
<p class="p2"><span class="s1"><strong>Χωρίς μαγιά</strong></span><span class="s2"><br /> </span><span class="s1">Ενώνουμε σε ένα μπολ 1 ½ φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ και ½ κουτ. γλυκού αλάτι. Κάνουμε μια τρύπα στο κέντρο και προσθέτουμε ½ φλιτζάνι νερό και 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Zυμώνουμε για 5-7 λεπτά.</span></p>
<p class="p3"> </p>
<p class="p3"> </p>
<p class="p1"><span class="s1"><strong>Με αλεύρι ολικής άλεσης<br /> </strong>Ανακατεύουμε σε ένα μπολ 1 + 3/4 φλιτζανιού αλεύρι ολικής, μία κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ και ½ κουτ. γλυκού αλάτι. Κάνουμε μια τρύπα στο κέντρο και προσθέτουμε ½ φλ. νερό και 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις.</span></p>
<p class="p1"><span class="s1"><br /></span></p>
<p class="p1"><span class="s1">http://www.thecookbook.gr</span></p>

Σχετικά άρθρα