Πλούσια σαλάτα που συνοδεύει ιδανικά όλα τα πιάτα.

<p class="p1"><strong><span class="s1"><em>Προετοιμασία</em></span></strong><span class="s2"><em> 20΄</em></span><strong><span class="s1"><em>Μαγείρεμα</em></span></strong><span class="s2"><em> 8΄- 10΄</em></span></p>
<p class="p1"><strong><span class="s1"><br /></span></strong></p>
<p class="p1"><strong><span class="s1"><br /></span></strong></p>
<p class="p1"><strong><span class="s1">Υλικά</span></strong></p>
<ul class="ul1">
<li class="li2"><span class="s1">1 κιλό (ζυγισμένα ακαθάριστα)αμπελοφάσουλα, καθαρισμένα</span></li>
<li class="li2"><span class="s1">4 ντομάτες, σε κυβάκια</span></li>
<li class="li2"><span class="s1">1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτά φετάκια</span></li>
<li class="li2"><span class="s1">τα φύλλα από 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα</span></li>
<li class="li2"><span class="s1">120 ml ελαιόλαδο</span></li>
<li class="li2"><span class="s1">3 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού</span></li>
<li class="li2"><span class="s1">150 γρ. κρασοτύρι, χοντροτριμμένο (πικάντικο τυρί, ωριμασμένο μέσα σε οινολάσπη, που φτιάχνεται στην Κω, τη Λέρο, τη Σίφνο, την Κίμωλο και άλλα νησιά. Το αναζητάμε σε μεγάλα ΑΒ και My Market, στο Κρεοτεχνείο Γεωργιάδης κ.α. Εναλλακτικά, βάζουμε σκληρό πικάντικο τυρί της αρεσκείας μας)</span></li>
<li class="li2"><span class="s1">100 γρ. αμύγδαλα λευκά, καβουρδισμένα και χοντροσπασμένα</span></li>
<li class="li2"><span class="s1">αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></li>
</ul>
<div> </div>
<div>
<p class="p1"><strong><span class="s1">Διαδικασία</span></strong></p>
<p class="p1"><span class="s2">Βράζουμε άφθονο αλατισμένο νερό σε μεγάλη κατσαρόλα και, όταν κοχλάσει, ρίχνουμε τα αμπελοφάσουλα και τα βράζουμε για περίπου 8 – 10 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε μια λεκάνη με κρύο νερό, στο οποίο έχουμε προσθέσει παγάκια. Ετσι θα σταματήσει ο βρασμός και θα διατηρήσουν το πράσινο χρώμα τους.</span></p>
<p class="p1"><span class="s2"> </span></p>
<p class="p1"><span class="s2">Τα σουρώνουμε, τα βάζουμε πάνω σε καθαρή πετσέτα και τα πιέζουμε με την πετσέτα ώστε να στραγγίξουν από τα πολλά υγρά τους. Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με τις ντομάτες, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Σκορπίζουμε από πάνω το τριμμένο τυρί, τα αμύγδαλα και σερβίρουμε.</span></p>
<p class="p1"><span class="s2"> </span></p>
<p class="p1"><span class="s1">Στο ποτήρι μας</span><span class="s2"> Ενα δροσερό λευκό κρασί με καλή οξύτητα, όπως είναι η Μαντινεία.</span></p>
<p class="p1"><span class="s2"><br /></span></p>
<p class="p1"><span class="s2">http://www.gastronomos.gr</span></p>
</div>

Σχετικά άρθρα