Κουραμπιέδες εύκολοι και τέλειοι

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title">Υλικά Συνταγής</h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span>200 γραμ. μαργαρίνη με βούτυρο</span></li>
<li><span>250 γραμ. φυτίνη</span></li>
<li><span>100 γραμ. ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική</span></li>
<li><span>2 κρόκους από μεγάλα αυγά</span></li>
<li><span>50 γραμ. κονιάκ ή λικέρ μαστίχας</span></li>
<li><span>1/2 κ.γ κοφτό φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο</span></li>
<li><span>1 βανίλια</span></li>
<li><span>670 (περίπου) γραμ. αλεύρι μαλακό η γ.ο.χ. (κοσκινισμένο)</span></li>
<li><span>100 γραμ. αμύγδαλα καθαρισμένα και καβουρδισμένα</span></li>
<li><span>{Για το άχνισμα} 3 πακέτα άχνη</span></li>
<li><span>3 βανίλιες</span></li>
<li></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse">Εκτέλεση</h3>
<p>Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς C στον αέρα. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε δύο ρηχές λαμαρίνες. Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.</p>
<p>Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τη μαργαρίνη με βούτυρο, τη φυτίνη και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε δυνατά για περίπου 7 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και να γίνει σαν σαντιγύ.</p>
<p>Έναν έναν ρίχνουμε μέσα τους κρόκους, γιατί πρέπει να τους «πίνει» το μείγμα κάθε φορά. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και τη βανίλια. Προσθέτουμε το κονιάκ ή το λικέρ. Χτυπάμε λίγο για να αφρατέψει το μείγμα.</p>
<p>Σταμάταμε τη λειτουργία του μίξερ και δουλεύουμε το μείγμα στο χέρι, προσθέτοντας λίγο-λίγο το αλεύρι κοσκινισμένο. Εάν είναι πολύ μαλακή η ζύμη και κολλάει στα χέρια ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε ελάχιστο αλεύρι ακόμα. Στο τέλος, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα καβουρδισμένα αμύγδαλα. Φροντίζουμε η ζύμη να είναι αφράτη και όχι σκληρή, δηλαδή να είναι βουτυράτη  για να μη γίνουν σκληροί οι κουραμπιέδες.</p>
<p>Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε όποιο σχήμα θέλουμε και τους αραδιάζουμε αραιά τον έναν στον πλάι στον άλλον. Τους ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, ώστε να ροδίσουν καλά και να σκάσουν, δηλαδή να κάνουν ανοίγματα. Αφήνουμε να κρυώσουν γύρω στα 5 λεπτά.</p>
<p><strong>Για το άχνισμα</strong></p>
<p>Κοσκινίζουμε την άχνη και τις βανίλιες .</p>
<p>Βάζουμε την μισή άχνη σε ένα βαθύ ταψί. Αραδιάζουμε τους ζεστούς κουραμπιέδες στην άχνη ( προσοχή όχι καυτούς)  και κοσκινίζουμε από πανω την υπόλοιπη άχνη.</p>
<p>Αυτή τη διαδικασία την κάνουμε αχνίζοντας  λίγους λίγους τους κουραμπιέδες, για να αχνίζονται σωστά. Τους στήνουμε σε μία πιατέλα. Αχνίζουμε την πιατέλα με τους κουραμπιέδες. Την άχνη που θα περισσέψει θα την φυλάξετε για επόμενες χρήσεις, αφού πρώτα την κοσκινήσετε.</p>
<p>Μην ξεχνάτε ότι έχω ετοιμάσει για εσάς όλα τα μυστικά που πρέπει να ξέρετε για να είσαστε εσείς αυτές που θα φτιάξετε τους καλύτερους κουραμπιέδες. </p>
<p>ΠΗΓΗ: <a href="http://www.argiro.gr">www.argiro.gr</a> </p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα