Κοτόπουλο φιλέτο γεμιστό, χριστουγεννιάτικο

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title">Υλικά Συνταγής</h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span>4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο</span></li>
<li><span>3 κ.σ. ελαιόλαδο</span></li>
<li><span>1/4 φλ. κονιάκ</span></li>
<li><span>1 φλ. ζωμό κότας</span></li>
<li><span>αλάτι</span></li>
<li><span>πιπέρι</span></li>
<li><span>αποξηραμένα δαμάσκηνα και βερίκοκα</span></li>
<li><span>λίγο σπάγκο ψησίματος</span></li>
<li>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle">Για τη γέμιση</h5>
</li>
<li><span>4 κ.σ. ελαιόλαδο</span></li>
<li><span>100 γρ. κιμά μοσχαρίσιο</span></li>
<li><span>2 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι</span></li>
<li><span>2 κ.σ. κουκουνάρι</span></li>
<li><span>4 ψιλοκομμένα αποξηραμένα δαμάσκηνα</span></li>
<li><span>4 βρασμένα κάστανα ψιλοκομμένα</span></li>
<li><span>1 μήλο τριμμένο</span></li>
<li><span>4 κ.σ. κονιάκ</span></li>
<li><span>χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι</span></li>
<li></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse">Εκτέλεση</h3>
<p>*Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπτά</p>
<p>Με κοφτερό μαχαίρι ανοίγουμε τα φιλέτα στήθος κοτόπουλου, ώστε να μεγαλώσει η επιφάνεια τους. Τα χτυπάμε με μπάτη ή κάποιο άλλο βαρύ αντικείμενο, ώστε να πλατύνουν και να ανοίξουν, σε μεγάλη επιφάνεια.</p>
<p>Λαδώνουμε τα φιλέτα και αλατοπιπερώνουμε καλά από όλες τις πλευρές.</p>
<p>Μοιράζουμε δυο κουταλιές γέμιση σε κάθε φιλέτο. Τυλίγουμε σε ρολό και δένουμε σφιχτά κάθε ρολάκι, ώστε να μην ανοίξει στο μαγείρεμα.</p>
<p>Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι με χοντρή βάση και σε δυνατή φωτιά ροδίζουμε τα ρολάκια γύρω γύρω για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα ολόκληρα.</p>
<p>Σβήνουμε με το κονιάκ και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως. Προσθέτουμε το ζωμό και βράζουμε για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά για να ψηθεί το φιλέτο και να γλασάρει η λίγη πυκνή σάλτσα. Αν θέλουμε προσθέτουμε ένα κομμάτι κρύο βούτυρο, όσο ένα καρύδι, για να γυαλίσει η σάλτσα. Ανακινούμε το τηγάνι, για να λιώσει το βούτυρο με τη θερμοκρασία των υλικών.</p>
<p>Κόβουμε διαγώνια κάθε φιλέτο και σερβίρουμε, γαρνίροντας με αποξηραμένα φρούτα και πυκνή γλασαρισμένη σάλτσα με σύσταση μελιού.</p>
<p><strong>Για τη γέμιση<br /></strong>Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τον κιμά για 6-7 λεπτά, ανακατεύοντας να ψηθεί.</p>
<p>Προσθέτουμε το κρεμμύδι και αφήνουμε να γίνει διάφανο για λίγα λεπτά.</p>
<p>Προσθέτουμε το κουκουνάρι, τα δαμάσκηνα, τα κάστανα και το μήλο και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κονιάκ. Προσθέτουμε λίγο ξύσμα.</p>
<p>Αλατοπιπερώνουμε στο τέλος. Αποσύρουμε και αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Περιχύνουμε με τον χυμό πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε.</p>
<p> </p>
<p>ΠΗΓΗ: <a href="http://www.argiro.gr">www.argiro.gr</a> </p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα