Ζεστή σαλάτα µανιταριών

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title">Υλικά Συνταγής</h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span>1 ματσάκι ρόκα</span></li>
<li><span>1 λόλα πράσινη (ή οποιαδήποτε άλλη πράσινη σαλάτα)</span></li>
<li><span>1 λόλα κόκκινη</span></li>
<li><span>12 ασπρομανίταρα</span></li>
<li><span>1 σκελίδα σκόρδο</span></li>
<li><span>10 γραμμ. μανιτάρια πορτσίνι</span></li>
<li><span>1 ρόδι καθαρισμένο</span></li>
<li><span>½ φλ. καρυδόψιχα</span></li>
<li><span>1 κ.σ. μέλι</span></li>
<li><span>3 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι με μέλι</span></li>
<li><span>5 κ.σ. ελαιόλαδο</span></li>
<li><span>50 γραμμ. φλούδες παρμεζάνας</span></li>
<li><span>αλάτι</span></li>
<li><span>πιπέρι</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse">Εκτέλεση</h3>
<p>1. Μουλιάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε καυτό νερό για 10΄ να μαλακώσουν. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και αφήνουμε το σκόρδο ολόκληρο να βγάλει το άρωμά του για 1΄. Έπειτα το αφαιρούμε και ρίχνουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια σε φέτες. Τα αφήνουμε να σοταριστούν για 5΄ και προσθέτουμε και τα αποξηραμένα μανιτάρια αφού τα στραγγίσουμε.</p>
<p>2. Προσθέτουμε το μπαλσάμικο, το μέλι και λίγο νερό από αυτό που μούσκεψαν τα πορτσίνι. Αλατοπιπερώνουμε. Πλένουμε, στραγγίζουμε και χοντροκόβουμε τα λαχανικά σε πιατέλα.</p>
<p>3. Προσθέτουμε τα καρύδια, τα ρόδια και τη ζεστή σάλτσα μανιταριών. Τέλος, γαρνίρουμε με τις φλούδες παρμεζάνας ή, εναλλακτικά, με κατσικίσιο τυρί.</p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.argiro.gr/">http://www.argiro.gr/</a></p>
<p> </p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα