Σπυρόπουλος: «Στο μυαλό μου μόνο ο Παναθηναϊκός»

Η αγάπη του για τον Παναθηναϊκό ήταν ο λόγος που τον οδήγησε να φορέσει την πράσινη φανέλα και να απορρίψει τις προτάσεις άλλων ομάδων. Ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος μίλησε στο περιοδικό “Top Scorer” και εξέφρασε την επιθυμία του να καθιερωθεί στους “πράσινους” αλλά και να αγωνιστεί στην Εθνική ομάδα.

Οι δηλώσεις του Παναγιώτη Σπυρόπουλου:

Γιατί επέλεξες τον Παναθηναϊκό και όχι κάποια άλλη ομάδα, δεδομένου πως είχες κι άλλες προτάσεις;

«Πράγματι είχα και άλλες προτάσεις, αλλά θεώρησα πως αυτή του Παναθηναϊκού ήταν περισσότερο συμφέρουσα για μένα και την καριέρα μου. Νομίζω πως έκανα την καλύτερη επιλογή. Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που παραδοσιακά βασίζεται σε Έλληνες παίκτες και τους δίνει την ευκαιρία να αναδείξουν το ταλέντο τους, σε αντίθεση με άλλες που στηρίζονται μόνο σε ξένους. Σίγουρα έπαιξε ρόλο και το ότι είμαι Παναθηναϊκός από μικρό παιδί. Ποιος δεν θα ήθελε να παίξει στην ομάδα που αγαπάει; Ωστόσο, ένας επαγγελματίας κοιτάζει πρώτα το συμφέρον του και αυτό έκανα».

Πάντως, δεν βρήκες τον Παναθηναϊκό στα καλύτερά του…

«Ο Παναθηναϊκός είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα. Μπορεί η τελευταία μας σεζόν να μην ήταν καθόλου καλή, ωστόσο είμαι σίγουρος πως στο άμεσο μέλλον ο Παναθηναϊκός θα επανέλθει εκεί που αξίζει, κατακτώντας τίτλους».

Ποιο είναι πλέον το όνειρό σου;

«Το όνειρό μου ήταν να πάρω μεταγραφή σε μια μεγάλη ομάδα και το έκανα πράξη τον Ιανουάριο. Πλέον, θέλω να μείνω για χρόνια στον Παναθηναϊκό και να καθιερωθώ εδώ. Ίσως στο μέλλον θα ήταν μια καλή προοπτική να αγωνιστώ και σε κάποια ομάδα του εξωτερικού για να βιώσω την εμπειρία. Προς το παρόν, όμως, στο μυαλό μου βρίσκεται μόνο ο Παναθηναϊκός».

Το κεφάλαιο Εθνική Ομάδα υπάρχει στο μυαλό σου;

«Σίγουρα, θέλω πολύ να αγωνιστώ στην Εθνική Ανδρών. Αν, όμως, δεν αρχίσω να παίζω και δεν καθιερωθώ στην ομάδα μου δεν μπορώ να έχω τέτοιες βλέψεις».

Ποια ήταν η καλύτερη και ποια η χειρότερη στιγμή της μέχρι τώρα καριέρας σου;

«Πέρσι ήμουν έτοιμος να σταματήσω τη μπάλα. Ο Πανιώνιος με είχε δώσει δανεικό στη Νίκη Βόλου όπου είχα μια άθλια σεζόν. Ήμουν απλήρωτος και δεν είχα χρήματα ούτε για φαγητό και μετακίνηση… Ευτυχώς, με στήριζε η οικογένειά μου γι’ αυτό και άντεξα, έστω και με δυσκολία. Αυτή ήταν η χειρότερη στιγμή της καριέρας μου. Η καλύτερη ήταν η μεταγραφή μου στον Παναθηναϊκό. Μακράν…».

Πώς είναι να «ανταγωνίζεσαι» έναν παίκτη όπως ο Σεϊταρίδης στη θέση του δεξιού μπακ;

«Αισθάνομαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι καθημερινά στην προπόνηση μαζί με έναν σπουδαίο ποδοσφαιριστή με λαμπρή καριέρα όπως ο Γιούρκας Σεϊταρίδης, Καθημερινά μαζί του μαθαίνω νέα πράγματα που με βοηθούν να βελτιώνομαι».

Έχεις κανέναν κολλητό μέσα στην ομάδα;

«Όλοι στην ομάδα είναι πολύ καλά παιδιά. Έχουμε εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ μας. Λόγω ηλικίας είμαι πιο κοντά με τον Ντίνα και το Λαγό, με τους οποίους είμαι στο ίδιο δωμάτιο στις αποστολές».

Ποιόν θεωρείς καλύτερο δεξιό μπακ στον κόσμο;

«Στη συγκεκριμένη θέση ο κορυφαίος είναι ο Ντάνι Άλβες της Μπαρτσελόνα. Είναι ένας παίκτης που θαυμάζω και παρακολουθώ ώστε να… κλέβω κάποια στοιχεία του».

Στο ερώτημα Μέσι ή Ρονάλντο τι απαντάς;

«Παρότι είμαι Μπαρτσελόνα, πιστεύω πως ο Κριστιάνο είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής στον κόσμο. Νομίζω πως είναι πιο πλήρης και πιο ολοκληρωμένος από τον Μέσι».

 

πηγή: pamesports.gr

Σχετικά άρθρα