Μπάχαλο στις εξετάσεις – Πολιτικές κόντρες

Αρρυθμιών συνέχεια στις πανελλαδικές εξετάσεις. Μετά τη σύγχυση που προκλήθηκε το πρωί με την εκτύπωση των θεμάτων της Φυσικής σε μερικά εξεταστικά κέντρα ήρθε η ώρα της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών να αντιδράσει.

Η ΕΕΦ διατύπωσε ενστάσεις για την ποιότητα των θεμάτων της Φυσικής, στα οποία διαγωνίστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι της Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης,.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση της επιτροπής επίλυσης των θεμάτων, επισημαίνεται ότι τα θέματα κάλυπταν σχεδόν το εύρος της εξεταστέας ύλης. Ήταν απαιτητικά και απευθύνονταν σε καλά προετοιμασμένους μαθητές, ωστόσο δεν είχαν την απαραίτητη διαβάθμιση.

Όπως υποστηρίζουν οι φυσικοί, τα περισσότερα ερωτήματα απαιτούσαν αυξημένη μαθηματική επεξεργασία σε βάρος της αξιολόγησης των εννοιών της Φυσικής και του συνολικού χρόνου εξέτασης. Τρεις ερωτήσεις (Β2,Δ2,Δ3) ήταν έξω από το πνεύμα διδασκαλίας, το πνεύμα του σχολικού βιβλίου και της αξιολόγησης της Φυσικής.

Η Επιτροπή υποστηρίζει, τέλος, ότι προκλήθηκε σύγχυση στην έναρξη επεξεργασίας των θεμάτων από τους εξεταζόμενους, εξαιτίας διευκρίνισης που δόθηκε για το θέμα Β2 από την Επιτροπή των Εξετάσεων, η οποία θα μπορούσε να μην είχε δοθεί, γεγονός που επιβάρυνε τη συνολική απόδοση των υποψηφίων.

Οι υποψήφιοι της Θεωρητικής Κατεύθυνσης διαγωνίστηκαν σήμερα στη Νεοελληνική Λογοτεχνία. Η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων αναφέρεται σε ανακοίνωσή της στα θέματα που επελέγησαν και υπογραμμίζει ότι:

– Σχετικά με το κείμενο, το απόσπασμα από τον “Κρητικό

Σχετικά άρθρα