Λαχανοσαλάτα με ελιές και σάλτσα γιαουρτιού

<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title">Υλικά</div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>1/2 λάχανο, λεπτοκομμένο ή λεπτοτριμμένο</li>
<li>150 γρ. κολοκύθα (καθαρό βάρος), χοντροτριμμένη ή σε λεπτεπίλεπτες φέτες με το ειδικό εργαλείο «μαντολίνο» (για να γλιτώσουμε έστω το καθάρισμά της, υπάρχει έτοιμη καθαρισμένη κολοκύθα στο τμήμα μαναβικής των σούπερ μάρκετ) – εναλλακτικά, βάζουμε καρότο 1 ξινόμηλο, καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες</li>
<li>4 κουτ. σούπας πράσινες ελιές (ξεκουκουτσιασμένες), κομμένες σε φετάκια</li>
<li>1 κουτ. γλυκού μαντζουράνα ή ρίγανη ξερή, καλά κοπανισμένη</li>
<li>1/2 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε ψιλά καρέ</li>
<li>αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι</li>
</ul>
<p> </p>
<p><strong>Για τη σάλτσα</strong></p>
<ul>
<li>60 ml ελαιόλαδο</li>
<li>χυμός από 1 μανταρίνι</li>
<li>1½ κουτ. σούπας χυμός λεμονιού</li>
<li>200 γρ. γιαούρτι αγελαδινό</li>
<li>1 κουτ. σούπας κάρι</li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span> 4</div>
</div>
</div>
<div class="recipe_info cf"><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span> 40'</span></div>
</div>
<div class="main_text">
<p><strong>Σάλτσα: </strong>Στο μούλτι χτυπάμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα, μέχρι να έχουμε ένα λείο και ομογενοποιημένο μείγμα. Την κρατάμε στην άκρη.</p>
<p> </p>
<p><strong>Σαλάτα:</strong> Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το λάχανο, αλατίζουμε και ανακατεύουμε να μαραθεί ελαφρώς. Προσθέτουμε την κολοκύθα, το μήλο, τις ελιές, τη μαντζουράνα, το κρεμμύδι, και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά. Περιχύνουμε με τη σάλτσα, ανακατεύουμε και πάλι απαλά και σερβίρουμε.</p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.gastronomos.gr">http://www.gastronomos.gr</a></p>
<p> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα