Φθηνά σιδηροδρομικά εισιτήρια για νέους

Με μειωμένο εισιτήριο, στην ειδική τιμή των 12 ευρώ, θα συνεχίσουν να ταξιδεύουν οι κάτοχοι της ευρωπαϊκής κάρτας νέων στο σιδηροδρομικό άξονα Αθηνών-Θεσσαλονίκης-Αλεξανδρούπολης καθώς και στην απ’ ευθείας γραμμή Αθήνα-Καλαμπάκα. Αυτό προβλέπει, η συμφωνία για ανανέωση της συνεργασίας ΤΡΑΙΝΟΣΕ και Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, που υπεγράφη σήμερα, στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο Αθαν. Ζηλιασκόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα Νέας Γενιάς Παν.Κανελλόπουλο.

Ειδικότερα, προβλέπεται η διάθεση στους κατόχους της ευρωπαϊκής κάρτας νέων συνολικά 3.000 θέσεων ανά μήνα, στην ειδική εκπτωτική τιμή των 12 Euro για τη μετακίνηση τους σε επιλεγμένες αμαξοστοιχίες Intercity στις γραμμές Αθήνα- Θεσσαλονίκη και Θεσσαλονίκη-Αλεξανδρούπολη, καθώς και στην απ’ευθείας γραμμή Αθήνα-Καλαμπάκα, με τους όρους που γίνεται μέχρι σήμερα η διαχείριση των εκπτωτικών προσφορών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (εξαίρεση των ημερών που εμφανίζονται υψηλές πληρότητες).

Οι εκπτωτικές τιμές θα καλύπτουν όλο το φάσμα των αμαξοστοιχιών, για τις οποίες ισχύει κράτηση θέσης στις παραπάνω γραμμές και θα είναι διαθέσιμες το πολύ μέχρι 48 ώρες, πριν από την αναχώρηση της συγκεκριμένης αμαξοστοιχίας.

Τα φθηνότερα εισιτήρια αρχικά θα είναι διαθέσιμα μόνο μέσω θυρίδων πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και όπου υπάρχει μηχανογραφημένο σύστημα έκδοσης εισιτηρίων και σε δεύτερη φάση και μέσω διαδικτύου.

Να σημειωθεί πως η ευρωπαϊκή κάρτα νέων, είναι κάρτα εκπτωτική και όχι πιστωτική και έχει ισχύ στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες 38 χώρες της Ευρώπης. Προσφέρει στους κατόχους της εκπτώσεις, αλλά και τη δυνατότητα συμμετοχής τους σε εκδηλώσεις, διαγωνισμούς, αθλητικές δραστηριότητες. Κάτοχοι της κάρτας μπορούν να είναι νέοι ηλικίας 13 – 30 ετών.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Αθαν. Ζηλιασκόπουλος ανέφερε, “ότι πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, που έχει ήδη μεγάλη ανταπόκριση στους νέους. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ τη στήριξε και θα συνεχίσει να τη στηρίζει στο μέλλον, αξιοποιώντας και τα υπόλοιπα δρομολόγια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό που σύντομα θα δρομολογήσουμε

Σχετικά άρθρα