6 λάθη που πρέπει να αποφεύγεις όταν κάνεις ντους

Δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος κανόνας που να λέει πώς να κάνουμε ντους. Ωστόσο αν νομίζεις ότι κάνεις τα πάντα σωστά, μάλλον απατάσαι. Υπάρχουν κάποια πράγματα που κανείς δεν σου τα έμαθε ποτέ και μπορεί να τα κάνεις λάθος εξ αρχής!

Δες παρακάτω τη λίστα για να βρεις πόσα από αυτά εφαρμόζεις στην πράξη.

 

1. Βάζεις πάρα πολύ σαπούνι

douche2

Αν βάζεις πάρα πολύ σαπούνι ή αφρόλουτρο κινδυνεύεις να αφυδατώσεις το δέρμα σου. Γι΄ αυτό φρόντισε να προμηθευτείς προϊόντα με φυτικά ενυδατικά συστατικά (όπως βούτυρο κακάο) και να είσαι φειδωλή στη χρήση τους.

2. Πλένεσαι με πολύ ζεστό νερό

douche3

Ένα ζεστό, πολύ ζεστό μπανάκι είναι ιδιαιτέρως χαλαρωτικό, ειδικά το χειμώνα που έξω κάνει κρύο. Ωστόσο, το πολύ ζεστό δεν κάνει καθόλου καλό στο δέρμα, αφού το αφυδατώνει και δίνει στο τέλος μια αίσθηση ξηρότητας. Δεν είπαμε να κάνεις μπάνιο με κρύο νερό αλλά φρόντισε να μην είναι καυτό!

 

3. Δεν χρησιμοποιείς ενυδατική κρέμα αμέσως μετά το ντους

Μετά το ντους είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείς ενυδατική κρέμα, ειδικά εάν έχεις ξηρό δέρμα. Προσοχή όμως: πρέπει να εφαρμόζεις την ενυδατική αμέσως μετά το ντους για την καλύτερη απορρόφησή της, όταν το δέρμα σου είναι ακόμα λίγο υγρό.

 

4. Δεν βουρτσίζεις τα μαλλιά σου προτού τα λούσεις

 

Είναι πολύ καλύτερο να βουρτσίσεις για λίγο τα μαλλιά σου πριν μπεις στο μπάνιο διότι έτσι τα μαλλιά σου θα γίνουν πιο απαλά και θα κάνεις καλύτερη δουλειά στη συνέχεια κατά την εφαρμογή του conditioner.

 

5. Ξυρίζεις τα πόδια σου με το που θα αρχίσεις να κάνεις ντους

 

douche1

Δεν είναι σωστό να αρχίζεις το ξύρισμα με το που θα μπεις για ντους. Πρέπει να δώσεις λίγο χρόνο στο δέρμα σου, ώστε να γίνει πιο απαλό με το ζεστό -όχι καυτό- νερό, ώστε οι τρίχες να αφαιρεθούν με μεγαλύτερη ευκολία και να αποφευχθούν οι τραυματισμοί.

 

6. Στεγνώνεις τα μαλλιά σου με πετσέτα

douche5

 

Είναι πιο γρήγορο να χρησιμοποιείς πετσέτα για να στεγνώσεις τα μαλλιά σου αλλά με αυτόν τον τρόπο τα καταστρέφεις και αποδυναμώνεις τις τρίχες σου. Μπορείς να βάλεις την πετσέτα για λίγο σαν τουρμπάνι, αλλά ιδανικά θα μπορούσες να τα αφήσεις να στεγνώσουν μόνα τους.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Γιατί πρέπει να κάνεις ντους το βράδυ και όχι το πρωί;

5 πράγματα που μπορούν να καταστρέψουν την… ομορφιά σου!

 

 

Σχετικά άρθρα