Στη δημοσιότητα τα στοιχεία 50χρονου Χιλιανού κατηγορούμενου για αποπλάνηση

Τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφία του 50χρονου Χιλιανού που συνελήφθη για βιασμό και αποπλάνηση ανηλίκου την 15-5-2013, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, δόθηκαν στη δημοσιότητα από την ΕΛ.ΑΣ., κατόπιν σχετικής διάταξης του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Πρόκειται για τον Ρίτσαρντ Εντουάρντο Γκόμεζ Σότο, του Πέντρο και της Μαρτίνα, που κατοικεί στην Αργυρούπολη Αττικής.

Ο 50χρονος Χιλιανός συνελήφθη με την κατηγορία ότι τον Ιούλιο του 2012 είχε ασελγήσει σε βάρος 8χρονου αγοριού, το οποίο η μητέρα του τού είχε εμπιστευθεί για φύλαξη στον κοινό χώρο εργασίας τους, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Σε βάρος του 50χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, αποπλάνηση παιδιού που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη, κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε τα 14 έτη σε ασέλγεια από πρόσωπο που διατηρεί φιλικές σχέσεις με τους οικείους του, κατ’ εξακολούθηση, πορνογραφία ανηλίκων που δεν συμπλήρωσαν το 15ο έτος, με τη χρήση διαδικτύου και μη, κατ’ εξακολούθηση και οπλοκατοχή.

Η δημοσίευση αυτή, χρονικής διάρκειας έξι μηνών, σύμφωνα με τη σχετική εισαγγελική διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και στη μεγαλύτερη τεκμηρίωση των αδικημάτων από πλευράς κατηγορουμένου.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται από την Αστυνομία οι πολίτες να επικοινωνούν με τον τηλεφωνικό αριθμό 210-6476370 της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας, με τη δέσμευση ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα