Πρασινάδες με πορτοκάλι, φιστίκι Αιγίνης και σάλτσα εσπεριδοειδών

<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title">Υλικά</div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>1 μαρούλι άισμπεργκ, λεπτοκομμένο</li>
<li>1 γαλλική σαλάτα, λεπτοκομμένη</li>
<li>τα φύλλα από 1 μάτσο ρόκα, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια, ψιλοκομμένα</li>
<li>1 μάτσο μυρώνια (ή τα φύλλα από 1 μάτσο μαϊντανό), λεπτοκομμένα</li>
<li>οι φέτες από 1 μέτριο πορτοκάλι, χοντροκομμένες</li>
<li>3 κουτ. σούπας φιστίκι Αιγίνης, ανάλατο και χοντροθυμματισμένο στον πολυκόφτη</li>
<li>4 κουτ. σούπας σπόροι ροδιού (προαιρετικά)</li>
</ul>
<p> </p>
<p><strong>Για το ντρέσινγκ</strong></p>
<ul>
<li>100 ml ελαιόλαδο</li>
<li>40 ml μηλόξιδο</li>
<li>2 κουτ. γλυκού μέλι</li>
<li>αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο</li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span> 6</div>
</div>
</div>
<div class="recipe_info cf"><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span> 30'</span></div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span> Σε ένα σέικερ ή στον πολυκόφτη που διαθέτουμε, χτυπάμε το ελαιόλαδο με το μέλι, το μηλόξιδο και αλατοπίπερο. Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε τις πρασινάδες και σκορπίζουμε ομοιόμορφα το πορτοκάλι, το φιστίκι και το ρόδι (αν βάλουμε).</p>
<p> </p>
<p>Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.gastronomos.gr/">http://www.gastronomos.gr/</a></p>
<p> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα