Ζουμερότατο κοτόπουλο, στη σακούλα με λαχανικά

<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title">Υλικά</div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>1 κοτόπουλο περίπου 1.200 γρ., ολόκληρο</li>
<li>το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 1 πράσο, χοντροκομμένο</li>
<li>3 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρές ροδέλες</li>
<li>1 μικρή σελινόριζα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους 3-4 εκ.</li>
<li>4 πατάτες καθαρισμένες, κυδωνάτες</li>
<li>90 ml ελαιόλαδο</li>
<li>ο χυμός από 1 λεμόνι</li>
<li>2 σκελίδες σκόρδου, ολόκληρες</li>
<li>1 κρεμμύδι ξερό, σε φέτες</li>
<li>1 κυδώνι, σε κυβάκια</li>
<li>1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο φρέσκο, καλά κοπανισμένο, ή 1 κουτ. γλυκού ξερό</li>
<li>1 κουτ. γλυκού θυμάρι, ξερό</li>
<li>1/6 κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη</li>
<li>1/6 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, σε σκόνη</li>
<li>1 κουτ. γλυκού μαραθόσποροι, κοπανισμένοι</li>
<li>αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο</li>
<li>1 σακούλα ψησίματος (βρίσκουμε σε όλα τα σούπερ μάρκετ)</li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span> 4</div>
</div>
</div>
<div class="recipe_info cf"><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span> 30'</span> <span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Ψήσιμο</span> 1 ώρα</span></div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span> Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190° C. Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το δεντρολίβανο, τον χυμό λεμονιού, αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Το γυρνάμε από όλες τις πλευρές να λαδωθεί καλά και το βγάζουμε.</p>
<p> </p>
<p>Στο ίδιο μπολ ρίχνουμε το πράσο, τα καρότα, τη σελινόριζα, τις πατάτες, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κυδώνι και ανακατεύουμε να λαδωθούν καλά. Ανοίγουμε καλά το στόμιο της σακούλας και βάζουμε το κοτόπουλο και τα λαχανικά, κλείνουμε τη σακούλα και ανοίγουμε μια τρυπούλα στο επάνω μέρος της. Βάζουμε τη σακούλα σε ένα ταψί και ψήνουμε για περίπου 55-60 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο και να γίνει.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.gastronomos.gr/">http://www.gastronomos.gr/</a></p>
<p> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα