Πώς να γίνεις η ψυχή της παρέας

Ζηλεύεις κάποιους φίλους ή γνωστούς σου που όπου και να βρεθούν αρχίζουν τα αστεία και γίνονται το κέντρο της προσοχής και η ψυχή της παρέας. Αν είσαι πολύ πιο εσωστρεφής και μαζεμένη, μην απογοητεύεσαι. Μπορείς να καταφέρεις να αναπτύξεις το χιούμορ σου και να κεντρίσεις το ενδιαφέρον των άλλων.

Ακολουθούν συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να γίνεις η ψυχή της παρέας:

1. Να εμπνέεις εμπιστοσύνη

Όταν κάποιος δείχνει έμπιστος, εύκολα μπορεί να εμπνεύσει τους άλλους να του ανοιχτούν και να… σπάσει ο πάγος. Τότε θα αισθανθείς κι εσύ πιο άνετα και χαλαρά και άρα θα γίνεις και πιο διασκεδαστική.

2. Nα συμπαραστέκεσαι στους φίλους σου, κάθε φορά που σε χρειάζονται

Αν θες να είσαι ο φίλος που όλοι θα στρέφονται όταν είναι λυπημένοι, δεν έχεις παρά να προσπαθείς κάθε φορά να είσαι ο… κλόουν της παρέας, να λες αστεία για να φτιάξεις τη διάθεση όλων και να έχεις ένα ζωγραφισμένο χαμόγελο στα χείλη.

3. Nα είσαι ανοιχτόμυαλη

Aν δες να γίνεις πιο διασκεδαστική και πιο αστεία, πρέπει να βγεις λίγο από τα νερά σου, να πας σε μέρη που δεν έχεις επισκεφθεί, να ανοιχτείς σε νέες ιδέες και νέες περιπέτειες. Μέσα σε ένα πλαίσιο βέβαια που παραμένεις αυθεντική!

4. Να κανονίζεις πράγματα

Η ψυχή της παρέας είναι αυτή που συνήθως ξεσηκώνει τους πάντες. Πρέπει να είσαι σαν σημείο αναφοράς για τους άλλους, να σκέφτεσαι ιδέες, να είσαι συνεχώς σε εγρήγορση. Μην περιμένεις πάντα από τους άλλους.

5. Μην κουτσομπολεύεις

Αν θες να γίνεις η ψυχή της παρέας, πρέπει να είσαι έτοιμη να κρατάς καλά τα μυστικά όλων χωρίς να τα αποκαλύπτεις σε κανέναν ούτε να κουτσομπολεύεις στα κρυφά. Αλλιώς, δε θα γίνεις η ψυχή της παρέας αλλά η κουτσομπόλα της παρέας!

Με πληροφορίες από teenvogue.com

Σχετικά άρθρα