Τσουρέκια γεμιστά με μπισκότο και σοκολάτα

<h3 align="center"><span style="font-family: 'times new roman', times; font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></h3>
<ul>
<li><span style="font-family: 'times new roman', times; font-size: small;">700 γρ. αλεύρι για τσουρέκι</span></li>
<li><span style="font-family: 'times new roman', times; font-size: small;">1-1/2 κύβος νωπής μαγιάς (40 γρ.)</span></li>
<li><span style="font-family: 'times new roman', times; font-size: small;">200 γρ. γάλα (χλιαρό)</span></li>
<li><span style="font-family: 'times new roman', times; font-size: small;">120 γρ. βούτυρο</span></li>
<li><span style="font-family: 'times new roman', times; font-size: small;">180 γρ. ζάχαρη</span></li>
<li><span style="font-family: 'times new roman', times; font-size: small;">3 μεγάλα αυγά</span></li>
<li><span style="font-family: 'times new roman', times; font-size: small;">1 κ.γ μαχλέπι κοπανισμένο           </span></li>
</ul>
<div><span style="font-family: 'times new roman', times; font-size: small;"> </span></div>
<div><span style="font-family: 'times new roman', times; font-size: small;">Για τη γέμιση</span></div>
<div style="text-align: left;"><span style="font-family: 'times new roman', times; font-size: small;"><strong><br /></strong></span></div>
<div style="text-align: left;">
<ul>
<li><span style="font-family: 'times new roman', times; font-size: small;">2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο</span></li>
<li><span style="font-family: 'times new roman', times; font-size: small;">1 συσκευασία μπισκότα γεμιστά (τριμμένα)</span></li>
<li><span style="font-family: 'times new roman', times; font-size: small;">150 γρ. κουβερτούρα γάλακτος τριμμένη</span></li>
<li><span style="font-family: 'times new roman', times; font-size: small;">1 πρέζα κανέλα</span></li>
</ul>
<span style="font-family: 'times new roman', times; font-size: small;"><strong><br /></strong></span></div>
<h3 style="text-align: center;" align="center"><span style="font-family: 'times new roman', times; font-size: small;"><strong>Εκτέλεση</strong></span></h3>
<p><span style="font-family: 'times new roman', times; font-size: small;">Αρχικά ενεργοποιούμε τη μαγιά, λιώνοντας την σε ένα μπολ με 5-6 κουταλιές της σούπας από το συνολικό χλιαρό γάλα. Προσθέτουμε μία κουταλιά της σούπας από τη συνολική ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά με κουτάλι και αφήνουμε σκεπασμένη τη μαγιά για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να εμφανιστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια. Η μαγιά με τότε είναι έτοιμη προς χρήση, για ν αμπει στον κάδο με τα υπόλοιπα υλικά για ζύμωμα.</span></p>
<p><span style="font-family: 'times new roman', times; font-size: small;">Σε χαμηλή φωτιά, σε κατσαρολάκι, λιώνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Προσθέτουμε στο βούτυρο το γάλα και τα αυγά χτυπημένα. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε όλα τα υλικά. Ζυμώνουμε για 10 λεπτά στο γάντζο.</span><br /><span style="font-family: 'times new roman', times; font-size: small;"> Βάζουμε τη ζύμη σε μπολ, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Ο χρόνος ωρίμανσης της ζύμης εξαρτάται από τη θερμοκρασία του χώρου.</span></p>
<p><span style="font-family: 'times new roman', times; font-size: small;">Χωρίζουμε τη ζύμη σε τρία κομμάτια. Κάθε κομμάτι το ανοίγουμε με πλάστη σε χοντρό φύλο μακρόστενο. Το αλείφουμε με βούτυρο, το πασπαλίζουμε με μπισκότο και τριμμένη κουβερτούρα και το στρίβουμε. Φτιάχνουμε και τα άλλα δύο φύλλα με τον ίδιο τρόπο και στη συνέχεια τα πλέκουμε σε κοτσίδα ή τα στρίβουμε ένα ένα και τα αφήνουμε σκεπασμένα, για να διπλασιαστούν, σε λαμαρίνα με λαδόκολλα. Αλείφουμε το τσουρέκι μας με διάλυμμα αυγού και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για 40- 45 λεπτά.</span></p>
<p><span style="font-family: 'times new roman', times; font-size: small;">http://www.argiro.gr</span></p>

Σχετικά άρθρα