Basteeya – Πίτα με ρύζι και κοτόπουλο από το Μαρόκο

<p><span style="font-size: small; font-family: 'times new roman', times;"><strong>Υλικά για</strong> 8 άτομα</span></p>
<p><span style="font-size: small; font-family: 'times new roman', times;"><strong>Υλικά</strong></span></p>
<p><span style="font-size: small; font-family: 'times new roman', times;">-12 φύλλα</span><br /><span style="font-size: small; font-family: 'times new roman', times;"> -1½ φλιτζάνι ρύζι</span><br /><span style="font-size: small; font-family: 'times new roman', times;"> -500 γρ. κοτόπουλο φιλέτο</span><br /><span style="font-size: small; font-family: 'times new roman', times;"> -3 σκελίδες σκόρδο</span><br /><span style="font-size: small; font-family: 'times new roman', times;"> -1 κουτ. γλυκού τζίντζερ ψιλοκομμένο</span><br /><span style="font-size: small; font-family: 'times new roman', times;"> -1/4 φλιτζανιού μαϊντανό</span><br /><span style="font-size: small; font-family: 'times new roman', times;"> -1/4 φλιτζανιού δυόσμο</span><br /><span style="font-size: small; font-family: 'times new roman', times;"> -1/4 κουτ. γλυκού κανέλα</span><br /><span style="font-size: small; font-family: 'times new roman', times;"> -½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο</span><br /><span style="font-size: small; font-family: 'times new roman', times;"> -2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα</span><br /><span style="font-size: small; font-family: 'times new roman', times;"> -1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού</span><br /><span style="font-size: small; font-family: 'times new roman', times;"> -1 πρέζα μπαχάρι</span><br /><span style="font-size: small; font-family: 'times new roman', times;"> -1 πρέζα γαρίφαλο</span><br /><span style="font-size: small; font-family: 'times new roman', times;"> -1/4 κουτ. γλυκού πιπέρι κόκκινο καυτερό</span><br /><span style="font-size: small; font-family: 'times new roman', times;"> -1 φλιτζάνι αμύγδαλο χοντροκομμένο</span><br /><span style="font-size: small; font-family: 'times new roman', times;"> -2 κουτ. σούπας ζάχαρη</span><br /><span style="font-size: small; font-family: 'times new roman', times;"> -4 αβγά</span><br /><span style="font-size: small; font-family: 'times new roman', times;"> -αλάτι</span><br /><span style="font-size: small; font-family: 'times new roman', times;"> -βούτυρο για τα φύλλα</span><br /><span style="font-size: small; font-family: 'times new roman', times;"> -1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο</span></p>
<p><span style="font-size: small; font-family: 'times new roman', times;"><strong>Eκτέλεση</strong></span></p>
<p><span style="font-size: small; font-family: 'times new roman', times;">Βράζουμε το ρύζι. Βράζουμε σε κατσαρόλα το κοτόπουλο, τα μυρωδικά, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα μπαχαρικά και 3 φλιτζάνια νερό για 45 λεπτά μέχρι να μείνει το 1/4 του αρχικού υγρού. Αφαιρούμε το κοτόπουλο. Χτυπάμε τα αβγά και το λεμόνι και σιγά σιγά τα προσθέτουμε στο υγρό, ανακατεύοντας ταυτόχρονα πολύ καλά. Προσθέτουμε το ρύζι, αλάτι, τα αμύγδαλα και 2 κουτ. σούπας ζάχαρη. Βουτυρώνουμε ένα ταψί, στρώνουμε μέσα 1 φύλλο (με τις άκρες του να εξέχουν) και το βουτυρώνουμε. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα 5 φύλλα. Απλώνουμε τη γέμιση και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα 6 φύλλα. Σφραγίζουμε τις άκρες των φύλλων για να κλείσει η πίτα και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά. Σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη.</span></p>
<p><span style="font-size: small; font-family: 'times new roman', times;">http://www.thecookbook.gr/</span></p>

Σχετικά άρθρα