Γιουβέτσι κατσαρόλας με κοτόπουλο και σπαράγγια

<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title">Υλικά</div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>250 γρ. κριθαράκι χοντρό</li>
<li>700 γρ. φιλέτο κοτόπουλου, από στήθος ή μπούτι, κομμένο σε κύβους περίπου 3 εκ.</li>
<li>το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα</li>
<li>1 μάτσο σπαράγγια, καθαρισμένα, σε κομμάτια μήκους 4 εκ.</li>
<li>12 – 14 φασολάκια μπαρμπούνια, φρέσκα ή κατεψυγμένα, κομμένα στα 3</li>
<li>2 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο</li>
<li>χυμός από 1 μικρό λεμόνι (ή όσο λεμόνι μάς αρέσει)</li>
<li>1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα από ακέρωτο λεμόνι</li>
<li>80 ml ελαιόλαδο</li>
<li>αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι</li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span> 4</div>
</div>
</div>
<div class="recipe_info cf"><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span> 10΄</span> <span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Μαγείρεμα</span> 25΄-30΄</span></div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span>Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για περίπου 4 – 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος. Στην ίδια κατσαρόλα και στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα φασολάκια, τα σπαράγγια και το κριθαράκι για περίπου άλλα 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και να λαδωθούν καλά. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το δεντρολίβανο και 1½ λίτρο ζεστό νερό και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 – 13 λεπτά (αν βάλουμε φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, μαγειρεύουμε 2 λεπτά παραπάνω), μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και να απορροφήσει τα υγρά. Προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.</p>
<p> </p>
<p><span class="bittersweet"><span class="simple_rhomb">Στο ποτήρι μας</span></span>Ενα παλαιωμένο Σαββατιανό.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.gastronomos.gr/">http://www.gastronomos.gr/</a></p>
<p> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα