Μοσχάρι με ρύζι

<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title"><strong><span style="font-size: small;">Υλικά</span></strong></div>
<div class="main_text">
<ul>
<li><span style="font-size: small;">2 κρεμμύδια ξερά, σε λεπτές φέτες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">60 ml + 2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας</span></li>
<li><span style="font-size: small;">60 ml + 2 κουτ. σούπας σάκε*</span></li>
<li><span style="font-size: small;">60 ml + 2 κουτ. σούπας μίριν*</span></li>
<li><span style="font-size: small;">475 ml ζωμός dashi ή άλλος ζωμός που έχουμε διαθέσιμο ή νερό</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κουτ. σούπας σκούρο σησαμέλαιο (βρίσκουμε σε κάποια μαγαζιά με ασια­τικά τρόφιμα, αλλιώς χρησιμοποιούμε κανονικό σησαμέλαιο)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">500 γρ. λωρίδες από μοσχάρι (από φιλέτο ή κόντρα), πάχους 1 εκ.</span></li>
<li><span style="font-size: small;">50 γρ. ζάχαρη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">6 φλιτζ. μαγειρεμένο γιαπωνέζικο ρύζι (για σούσι ή άλλο)* ή άλλο ρύζι της αρεσκείας μας (μπασμάτι, γλασέ κ.λπ.) – το μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας</span></li>
<li><span style="font-size: small;">shichimi togarashi* ή σκόνη τσίλι ή άλλο καυτερό κοκκινοπίπερο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομ­μένο (προαιρετικά)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κουτ. σούπας σουσάμι (προαιρετικά)</span></li>
</ul>
<p><span style="font-size: small;">* σε καταστήµατα µε ασιατικά τρόφιµα </span></p>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><strong><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></strong></div>
</div>
</div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span style="font-size: small;">Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ τη σάλτσα σόγιας με το σάκε, το μίριν και τον ζωμό και αφήνουμε στην άκρη.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο σε μια μέτρια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κρέας και σοτάρουμε, ανακατεύοντας συχνά, για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά το κρέας. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και μαγειρεύουμε για 10 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συνεχώς, για περίπου 1 λεπτό, μέχρι τα κρεμμύδια να αρχίσουν να μαλακώνουν. Ρίχνουμε το μείγμα σόγιας στο τηγάνι. Σιγοβράζουμε για περίπου 5 λεπτά. Όσο το μοσχάρι σιγοβράζει, αφαιρούμε με ένα μεγάλο κουτάλι τυχόν αφρούς που εμφανίζονται στην επιφάνεια.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Μοιράζουμε το ρύζι σε 4 μεγάλα μπολ. Βάζουμε το μοσχαράκι με τη σάλτσα σε ένα κουτάλι πάνω από το ρύζι και σερβίρουμε αμέσως. Γαρνίρουμε με shichimi togarashi, φρέσκο κρεμμυδάκι και σουσάμι.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">ΠΗΓΗ <a href="http://www.gastronomos.gr/">http://www.gastronomos.gr/</a></span></p>
<p><span style="font-size: small;"> </span></p>
<p><span style="font-size: small;">Δοκιμάστε επίσης:</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><a href="https://boro.gr/149517/mosxaraki-me-mosxato-krasi-kai-makaronia" target="_blank">Μοσχαράκι με μοσχάτο κρασί και μακαρόνια</a></span></p>
<p><span style="font-size: small;"><a href="https://boro.gr/126662/santoyits-me-sigomageiremeno-mosxaraki-kai-laxanosalata" target="_blank">Σάντουιτς με μοσχαράκι και λαχανοσαλάτα</a></span></p>
</div>

Σχετικά άρθρα