Καραμελωμένο κοτόπουλο με πορτοκάλι και τζίντζερ

<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title">Υλικά</div>
<div class="main_text">
<p> </p>
<ul>
<li>800 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου</li>
<li>10 γρ. κορνφλάουρ</li>
<li>ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ</li>
<li>λάδι για τηγάνισμα</li>
</ul>
<p>Για την σάλτσα:</p>
<ul>
<li>1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο</li>
<li>2 κουτ. γλυκού πολτός σκόρδου με ελαιόλαδο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ</li>
<li>1 κουτ. σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ</li>
<li>250 ml χυμός πορτοκαλιού</li>
<li>ξύσμα από 1 πορτοκάλι</li>
<li>2 κουτ. σούπας μαύρη ζάχαρη</li>
<li>2 κουτ. σούπας σόγια σος</li>
<li>2 κουτ. σούπας ριζόξιδο</li>
<li>2 κουτ. σούπας σουσάμι ελαφρά σοταρισμένο</li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span> 4</div>
</div>
</div>
<div class="recipe_info cf"> </div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span>1. Κόψτε το φιλέτο του κοτόπουλου σε μικρότερα κομμάτια, αλατίστε τα και περάστε τα από το κορνφλάουρ.</p>
<p>2. Τηγανίστε τα σε καυτό λάδι και αφήστε τα σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.</p>
<p>3. Σοτάρετε σε λίγο λάδι το κρεμμύδι, το τζίντζερ, τον πολτό σκόρδου και μετά ρίξτε τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, την μαύρη ζάχαρη, το ριζόξιδο, την σόγια σος και ανακατέψτε.</p>
<p>4. Αφήστε για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά και μόλις η σάλτσα αρχίσει να πήζει, ρίξτε το τηγανισμένο κοτόπουλο.</p>
<p>5. Σοτάρετε το σουσάμι σε ένα τηγάνι ξεχωριστά μέχρι να πάρει χρώμα.</p>
<p>6. Πασπαλίστε το κοτόπουλο με το σουσάμι και σερβίρετε με βρασμένο ρύζι μπασμάτι. γαρνίρετε με ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, τσίλι πιπεριά, ψιλοκομμένο κόλιαντρο και λάιμ.</p>
<p>ΠΗΓΗ: <a href="http://www.gastronomos.gr">www.gastronomos.gr</a> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα