Άρση της επιστράτευσης των εκπαιδευτικών ζήτησε η Ρεπούση

Συνάντηση εργασίας με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, τον υπουργό κ. Αρβανιτόπουλο, τον υφυπουργό κ. Παπαθεοδώρου και τον πρόεδρο του ΙΕΠ κ. Γκλαβάς πραγματοποίησε σήμερα η Μαρία Ρεπούση, βουλευτής Α΄ Πειραιά και υπεύθυνη του Τομέα Παιδείας και Έρευνας της ΔΗΜΑΡ. Κατά την διάρκεια της συνάντησης η Μαρία Ρεπούση ζήτησε και πάλι την άρση της επιστράτευσης των εκπαιδευτικών, ώστε να αποκατασταθούν συνθήκες διαλόγου ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς και το Υπουργείο Παιδείας.

Ενημερώθηκε επίσης για το τελικό κείμενο του Π.Δ για τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών και εξέφρασε την ικανοποίησή της για τις βελτιώσεις που έχουν σε σχέση με το αρχικό, πολλές από τις οποίες είχαν προταθεί από την ΔΗΜΑΡ, αλλά και για τις διαβεβαιώσεις της ηγεσίας του Υπουργείου για ένα σύνολο μέτρων που θα αποτρέψουν αναγκαστικές μεταθέσεις. Συζητήθηκε επίσης το θέμα των αλλαγών στο Λύκειο και συμφωνήθηκε να επιταχυνθεί η διαδικασία των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων για την αναβάθμιση του Λυκείου.

Η υπεύθυνη του Τομέα Παιδείας και Έρευνας της ΔΗΜΑΡ έθεσε επιπλέον το ζήτημα του διορισμού των εκλεγμένων μελών ΔΕΠ και την καθυστέρηση που παρατηρείται στην κάλυψη των θέσεων. Παράλληλα εξέφρασε την ανησυχία της για την περικοπή στις εκπαιδευτικές άδειες των πανεπιστημιακών, άδειες αναγκαίες για τη διεξαγωγή έρευνας στο εξωτερικό. Αναφέρθηκε επίσης στην καθυστέρηση έκδοσης της Υπουργικής Απόφασης για την υλοποίηση των νομοθετικών ρυθμίσεων που αφορούν στην αναγνώριση και ισοδυναμία των πτυχίων πανεπιστημίων της αλλοδαπής, καθώς και στην ανάγκη ολοκλήρωσης των διαδικασιών αναγνώρισης των πτυχίων απόφοιτων κολλεγίων που εδρεύουν στην Ελλάδα.

Σχετικά άρθρα