Σουβλάκια πατάτας με σάλτσα μουστάρδας

<h3 class="recipe-style-title animated pulse"> </h3>
<h4 class="single-recipe-description no-print"><strong>Σουβλάκια πατάτας; Ναι, γιατί είναι νόστιμο, υγιεινό, οικονομικό και πάρα πολύ εύκολο. Ρίξτε τα στη σχάρα και απολαύστε τα!</strong></h4>
<h3 class="recipe-style-title animated pulse">Υλικά Συνταγής</h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span>1 κιλό ολόκληρες μικρές πατάτες με τη φλούδα τους</span></li>
<li><span>1 φλ. ελαιόλαδο</span></li>
<li><span>1/2 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο</span></li>
<li><span>1/2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη</span></li>
<li><span>6 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα</span></li>
<li><span>2 κ.σ. μουστάρδα</span></li>
<li><span>1/4 φλ. λευκό βαλσαμικό ξίδι</span></li>
<li><span>αλάτι</span></li>
<li><span>φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></li>
<li><span>μεταλλικά ή ξύλινα σουβλάκια</span></li>
</ul>
<div>
<h3 class="recipe-style-title animated pulse">Εκτέλεση</h3>
<p>Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες με τη φλούδα τους. Τις βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό που βράζει. Από την ώρα που θα πάρουν βράση, βράζουμε για 5΄-7΄, ανάλογα με το μέγεθός τους. Δεν θέλουμε να παραβράσουν, απλά να μαλακώσουν λίγο.</p>
<p>Ανάβουμε τη φωτιά. Κόβουμε τις πατάτες σε 3-4 φέτες, ανάλογα με το μέγεθός τους.</p>
<p>Σε μπολ βάζουμε το 1/2 φλ. ελαιόλαδο, τα μυρωδικά, τα μισά από τα φρέσκα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τις πατάτες, και ανακατεύουμε καλά. Περνάμε τις πατάτες σε σουβλιά, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω.</p>
<p>Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε τα σουβλάκια στη σχάρα για περίπου 15΄, γυρίζοντάς τα τακτικά, μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα βάζουμε σε πιατέλα.</p>
<p>Βάζουμε σε μπολ το υπόλοιπο ελαιόλαδο (1/2 φλ.), τη μουστάρδα, το ξίδι, τα υπόλοιπα κρεμμύδια και το αλατοπίπερο. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά, και περιχύνουμε τα ζεστά σουβλάκια πατάτας. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά.</p>
<p>Πηγή: argiro.gr</p>
</div>

Σχετικά άρθρα