Κέικ με επικάλυψη σοκολάτας

<h3 class="recipe-style-title animated pulse">Υλικά Συνταγής</h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span>150 γρ. σοκολάτα 60-70% περιεκτικότητα σε κακάο (ψιλοκομμένη)</span></li>
<li><span>225 γρ. βούτυρο</span></li>
<li><span>225 γρ. ζάχαρη</span></li>
<li><span>4 μεγάλα αυγά</span></li>
<li><span>2 πρέζες κανέλα</span></li>
<li><span>2 βανίλιες</span></li>
<li><span>100 γρ. αμύγδαλο ή καρύδι τριμμένο</span></li>
<li><span>100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του</span></li>
<li><span>1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ</span></li>
<li><span>1 πρέζα αλάτι</span></li>
<li><span>Βούτυρο και κακάο για τη φόρμα</span></li>
<li>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle">Για την επικάλυψη</h5>
</li>
<li><span>200 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά</span></li>
<li><span>50 γραμ. βούτυρο</span></li>
<li><span>2 κουταλιές μέλι</span></li>
<li><span>200 γραμ. σοκολάτα 70% περιεκτικότητα σε κακάο</span></li>
<li><span>Καρούλια σοκολάτας για το τελείωμα</span></li>
</ul>
<div>
<h3 class="recipe-style-title animated pulse">Εκτέλεση</h3>
<p>Φροντίζουμε όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.</p>
<p>Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Αφήνουμε να γινει χλιαρή.  Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.</p>
<p>Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ για να αφρατέψει. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά (να τα  «πίνει» το μείγμα) και στη συνέχεια προσθέτουμε τις βανίλιες.</p>
<p>Προσθέτουμε τη λιωμένη χλιαρή σοκολάτα, το αμύγδαλο, το αλάτι, και τέλος απαλά ενσωματώνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.<br />Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με το κακάο τη φόρμα (φόρμα για κέικ ή φόρμα δαχτυλίδι). Αδειάζουμε το μείγμα.</p>
<p>Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170οC στις αντιστάσεις, για 55 λεπτά περίπου. Αφού ψηθεί το αφήνουμε να σταθεί στη φόρμα για 10 λεπτά.</p>
<p>Το ξεφορμάρουμε για να κρυώσει τελείως, βάζοντάς το πάνω σε σχάρα.</p>
<p>Περιχύνουμε με τη μισή επικάλυψη σοκολάτας, ξεκινώντας απο το κέντρο του κέιικ. Αφήνουμε λίγη ώρα να σταθεί και περιχύνουμε με την υπόλοιπη επικάλυψη.</p>
<p>Αν θέλουμε, μπορούμε να το κόψουμε στη μέση και να το γεμίσουμε με τη μισή επικάλυψη.</p>
<p><strong>Extra tips</strong></p>
<p>1) Το μείγμα του κέικ πρέπει πάντα να καλύπτει τη φόρμα κατά τα 3/4 του ύψους της.</p>
<p>2) Προσοχή, δεν ανοιγοκλείνουμε την πόρτα του φούρνου.</p>
<p>3) Ελέγχουμε αν ψήθηκε το κέικ με τη λάμα του μαχαιριού. Τη βυθίζουμε στο κέντρο του κέικ  και αν βγει στεγνή το κέικ έχει ψηθεί.</p>
<p><strong>Για την επικάλυψη</strong></p>
<p>Βάζουμε σε μπολ τη σοκολάτα, το μέλι, το βούτυρο.<br />Ζεσταίνουμε την κρέμα σε κατσαρόλα μικρή. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει τη ρίχνουμε πάνω στη σοκολάτα. Καλύπτουμε το μπολ για 1 λεπτό. Έπειτα ανακατεύουμε με μαρίζ, για να ομογενοποιηθεί καλα και να γίνει πυκνή, λεία και γυαλιστερή η επικάλυψη.</p>
<p>Προσοχή, αν δεν λιώσει καλά η σοκολάτα μέσα στην κρέμα και μείνουν μικρά κομματάκια δε θα πήξει ποτέ.<br />Όσο είναι ζεστή είναι ρευστή, κι όταν κρυώσει πήζει.</p>
<p>Πηγή: argiro.gr</p>
</div>

Σχετικά άρθρα