Γαλοπούλα στο χαρτί

<p><strong><span style="text-decoration: underline;">Yλικά (για 8 άτομα)</span></strong></p>
<div class="ylika">
<p>-1 γαλοπούλα (3-4 κιλών)<br />-1 κλωναράκι δεντρολίβανο φρέσκο<br />-1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο<br />-1/2 φλιτζάνι μπαλσάμικο<br />-1/2 φλιτζάνι μαρμελάδα (όποια διαθέτουμε)<br />-αλάτι, πιπέρι<br />-3 χαρτιά ψησίματος και σπάγκο κουζίνας</p>
<div><strong><span style="text-decoration: underline;">Εκτέλεση</span></strong></div>
<div> </div>
<div>Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Ξεπλένουμε καλά τη γαλοπούλα και τη σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας. Την αλείφουμε με το ελαιόλαδο μέσα και έξω. Αλατοπιπερώνουμε καλά μέσα στην κοιλιά, τη ραντίζουμε με λίγο ξίδι και βάζουμε μέσα το δεντρολίβανο. Την αλείφουμε εξωτερικά καλά με το ξίδι και κάνουμε το ίδιο με τη μαρμελάδα. Αλατοπιπερώνουμε καλά. Αλείφουμε το πρώτο χαρτί ψησίματος με λίγο λάδι και τυλίγουμε τη γαλοπούλα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το δεύτερο και το τρίτο χαρτί ψησίματος και στη συνέχεια δένουμε με τον σπάγκο πολύ καλά. Απλώνουμε αλουμινόχαρτο πάνω σε σχάρα και ψήνουμε τη γαλοπούλα για 3 ώρες. Τη βγάζουμε προσεκτικά σε ταψί και ανοίγουμε μια τρύπα με το ψαλίδι στην κάτω πλευρά του χαρτιού. Αφήνουμε το ζουμί να χυθεί στο ταψί και μετά αφαιρούμε το χαρτί. Ξαναβάζουμε τη γαλοπούλα στον φούρνο και την ψήνουμε για μισή ώρα, μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Σερβίρουμε μαζί με το ζουμί από το ψήσιμο. Αν θέλουμε να είναι παχύρρευστο, το βράζουμε για λίγο να δέσει.</div>
</div>
<div> </div>
<div>Πηγή: thecookbook.gr</div>
<p><span style="text-decoration: underline;"><br /></span></p>

Σχετικά άρθρα