Συμβουλές για τα σγουρά μαλλιά!

Αν είστε φαν των ίσιων μαλλιών τότε αυτό το άρθρο δεν σας αφορά! Αν, όμως, έχετε σγουρά μαλλιά και θέλετε να μάθετε πώς να τα περιποιείστε, τότε αυτές είναι οι δέκα εντολές που πρέπει να έχετε καλά φυλαγμένες στο μυαλό και στον υπολογιστή σας!

Προσοχή στην επιλογή του Σαμπουάν!

Ο καλύτερος τρόπος για να λούζετε τα σγουρά μαλλιά σας είναι ένα σαμπουάν που να χαρίζει επαρκή ενυδάτωση χωρίς να αφήνει τα μαλλιά ξηρά και κατσαρά. Τα σαμπουάν που έχουν σαν βάση το λαυρυλο θειικό νάτριο – που τυγχάνει να το έχουν τα περισσότερα σαμπουάν – είναι αποτελεσματικά μέσα καθαρισμού που όμως αφήνουν τα μαλλιά σας σκληρά. Γι’ αυτό υπάρχουν τα σαμπουάν που είναι 2 σε 1, δηλαδή μαλακτικό και καθαριστικό σε ένα σαμπουάν, για να έχετε τις μπούκλες σας λείες και απαλές, με μία κίνηση.

Κοντίσιονερ! Κοντίσιονερ! Κοντίσιονερ!

Όσο πιο σγουρό το μαλλί, τόσο περισσότερος χρόνος χρειάζεται να ταξιδέψουν τα φυσικά έλαια από το τριχωτό της κεφαλής προς τα άκρα, με αποτέλεσμα από τη μέση και κάτω τα μαλλιά σας να φαίνονται ξηρά και ταλαιπωρημένα. Ξεκινήστε στο μπάνιο με ένα καλό κοντίσιονερ και στη συνέχεια, προστατέψτε και ενυδατώστε τα μαλλιά σας με ένα προϊόν styling που διπλασιάζει την ενυδάτωση, όπως ένα leave-in κοντίσιονερ. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα σπρέι για μπούκλες που να ενυδατώνει και να μη βαραίνει τα μαλλιά.

Φτιάξτε τα μαλλιά σας όσο είναι βρεγμένα!

Κάτω τα χέρια από την πετσέτα του μπάνιου για ένα λεπτό μονάχα! Μπορείτε να σταματήσετε το φριζάρισμα και να αποτρέψετε τη σκληρή, κολλώδη αίσθηση από την εφαρμογή των προϊόντων πριν βγείτε καν από το ντους. Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας και απλώστε τα προϊόντα από τις ρίζες μέχρι τις άκρες, μετά γυρίστε το κεφάλι προς τα κάτω και φέρτε το απότομα προς τα πάνω.

Περιορίστε το οινόπνευμα!

Και δεν εννοώ να μην πίνετε…προς Θεού! Απλά φροντίστε τα προϊόντα styling που χρησιμοποιέιτε να μην έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε οινόπνευμα, γιατί απορροφούν όλη τη φυσική υγρασία των μαλλιών σας αφήνοντάς τα ξηρά. Οι λακ και τα τζελ μαλλιών είναι αυτά που κάνουν τη…”ζημιά”, γι’αυτό προτιμήστε ένα υδατοδιαλυτό τζελ, όπου δεν θα αισθάνεστε ότι κολλάει στο δέρμα σας ή ένα αεριούχο αφρό που μοιάζει με χτυπημένα ασπράδια αυγού, για να δώσετε στις μπούκλες σας την υγρασία που χρειάζονται.

Αφήστε τα μαλλιά σας στην ησυχία τους!

Ξέρω είναι πολύ γοητευτικό μία γυναίκα που παίζει με τα μαλλιά της, αλλά θέλω να σου πω ότι όσο περισσότερο πειράζεις τις μπούκλες τόσο περισσότερο θα λαδώνει και θα φριζάρει το μαλλί σου! Επίσης, το χειμώνα αποφύγετε την επαφή με χοντρό κασκόλ, πουλόβερ, και παλτά, τα οποία μπορούν να συμβάλουν στο φριζάρισμα. Αναζητήστε καπέλα και κουκούλες με σατέν επένδυση.

Μη στεγνώνετε τα μαλλιά σας χωρίς Φυσούνα!

Το κλασσικό πιστολάκι χωρίς τη φυσούνα διαταράσσει την μπούκλα γιατί επικεντρώνει το θερμό αέρα σε ένα μικρό τμήμα μόνο, ενώ η φυσούνα στεγνώνει τις μπούκλες ομοιόμορφα. Μετά, αφού εφαρμόσετε ένα προϊόν που προστατεύει από τη θερμότητα, γυρίστε το κεφάλι σας ανάποδα και στεγνώστε πάρα πολύ καλά τις ρίζες κλειδώνοντας έτσι τον όγκο. Οι άκρες επειδή τείνουν να είναι πιο κατεστραμμένες, είναι καλύτερο να τις αφήνουμε να στεγνώνουν με τον αέρα.

Πετάξτε τη βούρτσα!

Μπερδεύουν περισσότερο τα μαλλιά, εμποδίζουν στο σχηματισμό της μπούκλας και ενισχύουν το φριζάρισμα. Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας ή μία χτένα απλή.

Πάντα να κουρεύεστε με στεγνό μαλλί!

Τα σγουρά μαλλιά βρεγμένα και στεγνά είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα. Οι μπούκλες υποχωρούν σημαντικά όταν στεγνώσουν. Γι’αυτό ένα κούρεμα με στεγνά μαλλιά δε θα άφηνε καμία έκπληξη στο τελικό αποτέλεσμα.

Σταματήστε να τα καίτε!

Η υπερβολική θερμότητα μεταβάλλει τις πρωτεΐνες που δίνουν στις μπούκλες το σπειροειδές τους σχήμα. Με την πάροδο του χρόνου οι μπούκλες γίνονται πιο χαλαρές, γι’αυτό περιορίστε το πιστολάκι σε μόλις δύο φορές την εβδομάδα, και αν χρησιμοποιείτε σίδερο για μπούκλες μήν το ανεβάζετε πάνω από τους 400 βαθμούς. Εάν παρατηρήσετε τις μπούκλες σας να έχουν χάσει την ελαστικότητά τους, χρησιμοποιήστε μια μάσκα ενυδάτωσης στο ντους και τα μαλλιά σας θα αρχίσουν να σχηματίζονται ξανά.

Κοιμηθείτε σε απαλή μαξιλαροθήκη!

Το βαμβάκι απορροφά την υγρασία από τα μαλλιά σας, προκαλώντας το φριζάρισμα. Ίνες από το βαμβάκι σπάνε τα μαλλιά σας καθώς γυρίζετε πλευρό. Μια μαξιλαροθήκη από μετάξι μειώνει την τριβή και κρατά τα πράγματα ομαλά.

Πηγή:faysbook.gr

Σχετικά άρθρα