Κοινωνικό ιατρείο στην Τρίπολη

Το κοινωνικό ιατρείο του δήμου Τρίπολης, εγκαινίασε το μεσημέρι ο δήμαρχος Τρίπολης, Γιάννης Σμυρνιώτης, παρουσία δημοτικών συμβούλων του προέδρου της 1ης υγειονομικής περιφέρειας Αττικής Βασίλη Κοντοζαμάνη και εθελοντών ιατρών της Αρκαδίας.

Το κοινωνικό ιατρείο του δήμου Τρίπολης στεγάζεται στο νέο δημαρχείο της πόλης και παρέχει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγειονομικής φροντίδας σε ανέργους και πολίτες που δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη από κανένα ασφαλιστικό οργανισμό. Το ιατρείο λειτουργεί καθημερινά με ραντεβού και οι δικαιούχοι του προγράμματος, μετά την κατάθεση συγκεκριμένων δικαιολογητικών, έχουν εφοδιαστεί με κάρτες υγείας από την υπηρεσία Πρόνοιας του δήμου Τρίπολης.

Τη λειτουργία του δημοτικού κοινωνικού ιατρείου στηρίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας και παρέχουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά 17 ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, 2 φυσιοθεραπευτές και 4 ακόμα ιατροί στα ιδιωτικά τους ιατρεία, δεδομένου ότι απαιτείται ειδικός ιατρικός εξοπλισμός για την εξέταση, καθώς και εθελόντριες του παραρτήματος Τρίπολης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Οι κοινωνικές δομές που έχει δημιουργήσει ο δήμος Τρίπολης, θα ενισχυθούν ακόμα περισσότερο, για την ανακούφιση των πολιτών που πλήττονται από την οικονομική κρίση, υπογράμμισε ο δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης, κατά την τελετή των εγκαινίων του κοινωνικού ιατρείου και ανακοίνωσε, ότι σύντομα στο δήμο, θα λειτουργήσει κοινωνικό φαρμακείο και κοινωνικό εστιατόριο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα