Ανοίγει της πύλες της η 2η ανθοκομική έκθεση

Την ευκαιρία να θαυμάσουν και να αγοράσουν ανοιξιάτικα λουλούδια σε πανδαισία χρωματισμών, καθώς και φυτά, να λάβουν πληροφορίες από ειδικούς επιστήμονες για τον τρόπο καλλιέργειας, αλλά και να μετάσχουν σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων οι περισσότερες για παιδιά, θα έχουν οι επισκέπτες της 2ης Ανθοκομικής Έκθεσης Καλαμάτας, που διοργανώνεται από τον δήμο.

Η έκθεση φιλοξενείται στο δημοτικό πάρκο Σιδηροδρόμων. Ανοίγει τις πύλες της το προσεχές Σάββατο 25 Μαΐου, στις 8.30 το βράδυ και θα διαρκέσει έως τις 2 Ιουνίου.

Στην έκθεση αυτή θα μετάσχει και το ΑΤΕΙ Καλαμάτας, με ειδικό επιστήμονα ο οποίος θα μιλήσει για τα αρωματικά φυτά της Μεσογείου στην κηποτεχνία.

Τη 2η ανθοκομική έκθεση θα πλαισιώσουν καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, από το Δημοτικό Ωδείο, το Εικαστικό Εργαστήριο, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας, αλλά και από άλλους φορείς της πόλης, μεταξύ των οποίων ο Πολιτιστικός Σύλλογος των σπουδαστών του ΑΤΕΙ.

Τα πρωινά, θα διενεργούνται εκπαιδευτικά προγράμματα, όπως βιωματικά και εικαστικά εργαστήρια για μαθητές σχολείων.

Στο επίκεντρο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, θα βρεθεί και η προσπάθεια διαχείρισης των υπολειμμάτων από την περιποίηση του κήπου με τη διαδικασία της κομποστοποίησης.

Στο περιθώριο της ανθοκομικής έκθεσης το Σάββατο 1η Ιουνίου, στις 8.00 το βράδυ, στην αυλή του αναψυκτηρίου του δημοτικού πάρκου Σιδηροδρόμων, θα απονεμηθεί το βραβείο κοινωνικοπολιτικού δοκιμίου Παναγιώτη Φωτέα στην καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών Μερόπη Σπυροπούλου για το έργο της, “Με πίστη και αισιοδοξία για ένα καλύτερο αύριο

Σχετικά άρθρα