Κορμός με ψημένη και κρύα μους μαύρης & λευκής σοκολάτας

<p><strong>Υλικά για</strong> 10 άτομα<br /><strong>Προετοιμασία </strong>50 λεπτά<br /><strong>Αναμονή </strong>2 ώρες<br /><strong>Μαγείρεμα </strong>10 λεπτά</p>
<div class="ylika"><strong>Υλικά</strong>
<p>Ψημένη μους σοκολάτας<br />-6 κρόκους αβγού<br />-6 ασπράδια<br />-150 γρ. ζάχαρη άχνη<br />-2 κουτ. σούπας ρούμι<br />-60 γρ. κακάο κοσκινισμένο<br /><strong>Κρύα μους μαύρης σοκολάτας</strong><br />-300 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)<br />-150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (70% κακάο)<br /><strong>Κρύα μους λευκής σοκολάτας</strong><br />-300 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)<br />-150 γρ. σοκολάτα λευκή<br /><strong>Για το γαρνίρισμα</strong></p>
<p>- Λίγο κακάο και ψιλοκομμένη λευκή σοκολάτα</p>
<div class="clear"><strong><strong><br />Eκτέλεση</strong></strong> </div>
<p>Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 οC. Ετοιμάζουμε την ψημένη μους σοκολάτας: Xτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με τη μισή ζάχαρη μέχρι να έχουμε μια σφιχτή μαρέγκα. Χτυπάμε στη συνέχεια τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να γίνουν μια σφιχτή ανοιχτόχρωμη κρέμα. Ρίχνουμε το κοσκινισμένο κακάο στους κρόκους, ενσωματώνουμε απαλά και στη συνέχεια ενσωματώνουμε και τη <span>μαρέγκα, ανακατεύοντας απαλά από κάτω προς τα πάνω με μαρίζ. Ντύνουμε με αντικολλητικό χαρτί ένα ορθογώνιο ταψί 40×35 εκ. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε για 10 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.</span><br /><strong>Ετοιμάζουμε τις δύο μους: </strong><span>Χτυπάμε στο μίξερ όλη την κρέμα γάλακτος (600 ml) σε απαλή σαντιγί. Λιώνουμε προσεκτικά τις σοκολάτες σε μπεν μαρί (η λευκή σοκολάτα καίγεται πολύ εύκολα στον φούρνο μικροκυμάτων και γι’ αυτό το αποφεύγουμε).</span><br /><strong>Χωρίζουμε τη σαντιγί σε δύο μέρη:</strong><span> στο πρώτο ενσωματώνουμε τη μαύρη σοκολάτα και στο δεύτερο τη λευκή. Τις βάζουμε στο ψυγείο. Ραντίζουμε την «ψημένη μους» με το ρούμι. Απλώνουμε επάνω τη μους μαύρης σοκολάτας σε μία στρώση, αφήνοντας περιθώριο 4 εκ. στις στενές πλευρές της. Κάνουμε το ίδιο και με τη λευκή μους.</span><br /><span>Τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό, διπλώνοντας προς τα μέσα τη στενή πλευρά, και ξεκολλώντας ταυτόχρονα το αντικολλητικό χαρτί.</span><br /><span>Τυλίγουμε το ρολό και το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες. Σερβίρουμε σε μακρόστενη πιατέλα, κοσκινίζουμε από πάνω λίγο κακάο και γαρνίρουμε με κομματάκια λευκής σοκολάτας στο κέντρο του κορμού.</span></p>
<p><span>Πηγή: thecookbook.gr</span></p>
<p><strong><br /></strong></p>
</div>

Σχετικά άρθρα