Μαρκίζ μαύρης σοκολάτας με καρύδια κροκάν

<p><strong>Υλικά για</strong> 8 άτομα<br /><strong>Προετοιμασία </strong>30 λεπτά<br /><strong>Αναμονή </strong>4 ώρα<br /><strong>Μαγείρεμα </strong>5 λεπτά</p>
<div class="ylika"><strong>Υλικά</strong>
<p>-250 γρ. κουβερτούρα<br />-3 φύλλα ζελατίνας<br />-100 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική<br />-2 κουτ. σούπας κονιάκ ή μπράντι<br />-3 κρόκους από φρέσκα αβγά<br />-400 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά<br /><strong>Για το γαρνίρισμα</strong><br />-λίγο κακάο<br /><strong>Για τα καρύδια κροκάν</strong><br />-100 γρ. καρύδια<br />-100 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική</p>
<div> <strong>Eκτέλεση</strong>
<p><strong>Ετοιμάζουμε τα καρύδια κροκάν: </strong>Βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα τα καρύδια με τη ζάχαρη και 2 κουταλιές της σούπας νερό. Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι τα καρύδια και καλυφθούν από μια λευκή επίστρωση ζάχαρης. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ψιλοκόβουμε. Κρατάμε μερικά ολόκληρα για τη διακόσμηση.<br />Μουσκεύουμε τα φύλλα της ζελατίνας σε κρύο νερό για 3 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.<br />Ντύνουμε με αντικολλητικό χαρτί μια μικρή μακρόστενη φόρμα του κέικ έτσι ώστε το χαρτί να προεξέχει στις άκρες. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε απαλή σαντιγί και τη βάζουμε στο ψυγείο.<br />Χτυπάμε έπειτα στο μίξερ τους κρόκους, ενώ ταυτόχρονα ζεσταίνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη με 3 κουταλιές της σούπας νερό. Όταν αρχίσει να γίνεται σιρόπι, το ρίχνουμε σιγά-σιγά στους κρόκους ενόσω χτυπιούνται. Προσθέτουμε το μπράντι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια σφιχτή, ανοιχτόχρωμη κρέμα. Λιώνουμε τη ζελατίνα σε 3 κουταλιές της σούπας καυτό νερό και την προσθέτουμε στους κρόκους. Λιώνουμε τη σοκολάτα στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί και την ενσωματώνουμε απαλά στο μείγμα των κρόκων. Τέλος ενσωματώνουμε απαλά και τη σαντιγί που έχουμε βάλει στο ψυγείο, μαζί με τα καρύδια κροκάν.<br />Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα, την καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και βάζουμε τη μαρκίζ στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες. Για να σερβίρουμε, αναποδογυρίζουμε σε μακρόστενη φόρμα, γαρνίρουμε με καρύδια κροκάν και κοσκινισμένο κακάο και κόβουμε σε φέτες.</p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα