Αντέλ Exarchopoulos… ξεσήκωσε τις Κάννες;

Η ελληνική της καταγωγή γανερώνεται από το επώνυμό της. Η ίδια δηλώνει: “Γεννήθηκα στην Γαλλία, οι γονείς μου είναι Γάλλοι και μέχρι στιγμής δεν έχω επισκεφτεί την Ελλάδα. Μοναδική ελληνική ρίζα ο παππούς μου (από την πλευρά του πατέρα της για αυτό και το επίθετο «Εξαρχοπούλου»)» και συμπληρώνει «τα μοναδικά ελληνικά που γνωρίζω είναι «τυρί φέτα»!

Αντέλ Exarchopoulos. Αγαπημένη σχεδιαστών και σκηνοθετών, έχει ξεκινήσει δυναμικά την καριέρα της ενώ με την ταινία «La Vie D’ Adele» (Η ζωή της Αντέλ), που σκηνοθετεί ο επιδέξιος film maker, Γαλλοτυνήσιος, Αμπντελατίφ Κεσίς, διεκδηκεί το βραβείο του α’ γυναικείου ρόλου.

H ταινία ξεκινά με τιθς δύο κούκλες, πρωταγωνίστριες γυμνές, να επιδίδοντε σε ερωτική συνέρευση, αφήνοντας άφωνο της κοινό, από τις συγκλονιστικες λεπτομέρειες που δείχνει ο σκηνοθέτης, σε βαθμό που χαρακτηρίζει ενα ντοκυμαντερ.

Η Αντέλ γεννήθηκε το 1994, είναι δηλαδή μόνο 19 χρονών, ζει στο Παρίσι και από 12 χρονών  εργάζεται ως ηθοποιός πλάι σε σημαντικά ονόματα της γαλλικής σκηνής: το 2007  συμπρωταγωνίστησε μάλιστα με την Tζέιν Μπίρκιν στο Βοxes και στη συνέχεια στο  Les Endfants de Timpelbach του Nicolas Bary. Tα περιοδικά μόδας δεν άργησαν να  την ανακαλύψουν, όπως και οι  κορυφαίοι σχεδιαστές που πάντα αναζητούν μια νέα  μούσα. Ο Βalmain ήδη την πολιορκεί έντονα, ενώ είναι ίσως η νεαρότερη σταρ που  έχουμε δει να επενδύει στη μαύρη μυσταγωγία ενός φορέματος με την υπογραφή Alaia.

Μεγάλωσε στο Παρίσι, κοντά στην Place de Fetes. Οι γονείς της κατανόησαν γρήγορα  την τάση της προς την υποκριτική με αποτέλεσμα να αρχίσει μαθήματα από την  ηλικία των 9 ετών – αν και η ίδια έχει παραδεχτεί ότι αυτό έγινε και σε μια  προσπάθεια να καταπολεμηθεί η έντονη συστολή της που απειλούσε να την κάνει  υπερβολικά μοναχική.

Σχετικά άρθρα