Πλιγούρι με λαχανικά

<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title"><span style="font-size: small;"><strong>Υλικά</strong></span></div>
<div class="main_text">
<ul>
<li><span style="font-size: small;">1½ φλιτζ. τσαγιού πλιγούρι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">4 μικρά κολοκυθάκια</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 πιπεριές Φλωρίνης</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 μικρή ντομάτα (αν θέλουμε)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 μικρά αγγουράκια, κατά προτίμηση βιολογικά</span></li>
</ul>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Για το ντρέσινγκ:</strong></span></p>
<ul>
<li><span style="font-size: small;">50 ml χυμός λεμονιού</span></li>
<li><span style="font-size: small;">120 ml ελαιόλαδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο</span></li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span style="font-size: small;"><strong><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span> 4</strong></span></div>
</div>
</div>
<div class="recipe_info cf"><span style="font-size: small;"><strong><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span> 15΄ – 20΄</span></strong></span></div>
<div class="recipe_info cf"><span style="font-size: small;"><strong><span class="recipe_parts"><br /></span></strong></span></div>
<div class="recipe_info cf">
<p><span style="font-size: small;"><strong><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span> </strong></span></p>
<p><span style="font-size: small;">Ετοιμάζουμε το πλιγούρι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του. Η διαδικασία έχει συνήθως ως εξής: το ξεπλένουμε καλά, το βάζουμε σε ένα μπολ και το καλύπτουμε με ζεστό νερό. Όταν πει τα υγρά και φουσκώσει -θέλει περίπου 15-20 λεπτά- το στραγγίζουμε από παραπανίσια υγρά.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Κόβουμε τα αγγουράκια σε μικρούς κύβους, όπως είναι με τη φλούδα. Το ίδιο και την ντομάτα (αν βάλουμε). Καθαρίζουμε τις πιπεριές από κοτσάνια και σπόρια και τις κόβουμε σε ψιλά καρέ. Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη (ψιλό ή χοντρό, ό,τι προτιμάμε). Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το πλιγούρι, το λάδι, το λεμόνι και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε πολύ καλά και δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο. Προσθέτουμε όποιο φρέσκο μυρωδικό έχουμε (αν έχουμε) και σερβίρουμε με ψωμί και τυρί φέτα. </span></p>
<span style="font-size: small;"><a href="http://www.gastronomos.gr">http://www.gastronomos.gr</a></span></div>

Σχετικά άρθρα