Ψωμί με Μπύρα και Σοκολάτα

<p><span style="font-size: small;"><strong><span style="text-decoration: underline;">Υλικά Συνταγής</span></strong></span><br /><br /><span style="font-size: small;">350 ml μπύρα </span><br /><span style="font-size: small;">500 γρ αλεύρι ζυμωτό ή σκληρό για ψωμί</span><br /><span style="font-size: small;">2,5 κουταλάκια ξερή μαγιά</span><br /><span style="font-size: small;">1 κουταλιά ζάχαρη</span><br /><span style="font-size: small;">1 κουταλάκι αλάτι</span><br /><span style="font-size: small;">120 γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη</span><br /><span style="font-size: small;">2 κουταλάκια κράνμπερι</span><br /><span style="font-size: small;">1 κουταλάκι νερό</span><br /><span style="font-size: small;">1 αυγό</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Χρόνος προετοιμασίας:</strong> 120 λεπτά<br /><strong>Μερίδες:</strong> 4-6</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Εκτέλεση Συνταγής</strong></span><br /><br />Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και τη μπύρα και τα αφήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να φουσκώσει η μαγιά με τη μπύρα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να αποκτήσουμε μία ομοιόμορφη ζύμη. Προσθέτουμε στη ζύμη την ψιλοκομμένη σοκολάτα μαζί με τα κράνμπερι και ανακατεύουμε ελαφρά. Σκεπάζουμε τον κάδο και αφήνουμε τη ζύμη του ψωμιού να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για μία ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Μετά σχηματίζουμε ένα καρβελάκι ψωμιού και το τοποθετούμε πάνω σε ένα ταψί με λαδόκολλα.</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><br /><strong>Tip:</strong> επειδή θα φουσκώσει αρκετά το ψωμί, πλάθουμε το καρβέλι λίγο πιο πλατύ και λιγότερο ψηλό, ώστε να ψηθεί σωστά και στο κέντρο του.<br /></span></p>
<p><span style="font-size: small;">Χαράζουμε το ψωμί σε 3 μέρη με ένα κοφτερό μαχαίρι και το αφήνουμε να φουσκώσει πάλι μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Σε ένα μπολάκι χτυπάμε το ασπράδι του αυγού με το νερό. Αλείφουμε το ψωμί με το αυγό με ένα πινέλο και ψήνουμε στους 175°C για 30-35 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα και να έχει ψηθεί στο εσωτερικό του. Αφήνουμε το Ψωμί με Μπύρα και Σοκολάτα να κρυώσει καλά πάνω σε μία σχάρα και μετά το κόβουμε σε φέτες.</span></p>
<p><a href="http://www.alwayshungry.gr"><span style="font-size: small;">http://www.alwayshungry.gr</span></a></p>

Σχετικά άρθρα