Κεφτεδάκια κοτόπουλου με λαχανικά

<div class="title"><span style="font-size: small;">Υλικά</span></div>
<div class="main_text">
<p><span style="font-size: small;"><strong>Για τα κεφτεδάκια</strong></span></p>
<ul>
<li><span style="font-size: small;">600 γρ. κιμάς από κοτόπουλο (από μπούτι, για πιο ζουμερό αποτέλεσμα, ή μείγμα από μπούτι και στήθος για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα), περασμένος 1 φορά από τη μηχανή, και πολύ κρύος (από το ψυγείο)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 μικρό ξερό κρεμμύδι, πολτοποιημένο στο μούλτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κουτ. σούπας ξερός δυόσμος, τριμμένος</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 σελινόριζα, τριμμένη στο λεπτό τμήμα του τρίφτη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 μεσαίο καρότο, τριμμένο στο λεπτό τμήμα του τρίφτη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα από μανταρίνι ή πορτοκάλι (αν θέλουμε)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 ασπράδια αυγών χτυπημένα σε ελαφριά μαρέγκα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κουτ. σούπας ξίδι από κρασί</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι και πιπέρι</span></li>
</ul>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Για τη σάλτσα</strong></span></p>
<ul>
<li><span style="font-size: small;">3 κουταλιές μουστάρδα, προτιμότερο πικάντικη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κουταλιά χυμός λεμονιού</span></li>
<li><span style="font-size: small;">3 κουταλιές χυμός μανταρινιού ή πορτοκαλιού</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 κουτ. γλυκού μέλι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></li>
</ul>
<p><span style="font-size: small;"><span class="recipe_parts"><strong><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span> 20΄</strong> </span><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Αναμονή</span> 1 ώρα </span><strong><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Ψήσιμο</span> 15΄</span></strong></span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span> </strong></span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Κεφτεδάκια:</strong> Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά, το κρεμμύδι, 1 κοφτή κουτ. σούπας αλάτι, πιπέρι, το δυόσμο, το ξύσμα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Προσθέτουμε το λάδι και το ξίδι και ανακατεύουμε. Στύβουμε με τις παλάμες μας το τριμμένο καρότο (πάνω από μπολάκι ώστε να μαζέψουμε το χυμό του) και το προσθέτουμε στο μείγμα με τη σελινόριζα. Ζυμώνουμε καλά, βρέχοντας τα χέρια μας με κρύο νερό. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα ακουμπάμε σε λαδωμένο ταψί. Τα βάζουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά ή στη συντήρηση για 1 ώρα, ώστε να σφίξουν.</span></p>
<p><span style="font-size: small;"> </span></p>
<p><span style="font-size: small;">Προθερμαίνουμε καλά το φούρνο στους 220° C (για περίπου 7 – 8 λεπτά). Ψήνουμε στη μεσαία θέση για 15 λεπτά, γυρνώντας τα στα 10 λεπτά να ροδίσουν και από την άλλη. Τα βγάζουμε σε πιατέλα με τρυπητή κουτάλα. Δεν πετάμε τα υγρά που έχουν αφήσει τα κεφτεδάκια στο ταψί.</span></p>
<p><span style="font-size: small;"> </span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Σάλτσα: </strong>Ρίχνουμε τα υγρά του ταψιού στο μούλτι, προσθέτουμε τα υλικά της σάλτσας και το χυμό του καρότου που κρατήσαμε και χτυπάμε για 1 λεπτό. Σερβίρουμε τους κεφτέδες με τη σάλτσα. Συνοδεύουμε με σαλάτα εποχής και ψωμί. Αν θέλουμε μπορούμε να φτιάξουμε τυλιχτά σουβλάκια με αραβικές πίτες, τα κεφτεδάκια, τη σάλτσα και λίγη ψιλοκομμένη ρόκα.</span></p>
<p><a href="http://www.gastronomos.gr"><span style="font-size: small;">http://www.gastronomos.gr</span></a></p>
<p> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα