Κέικ με καραμέλα

<h2><span style="font-size: small;">Υλικά</span></h2>
<p><span style="font-size: small;">-230 γρ. βούτυρο</span><br /><span style="font-size: small;">-400 γρ. ζάχαρη</span><br /><span style="font-size: small;">-5 αβγά</span><br /><span style="font-size: small;">-400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του</span><br /><span style="font-size: small;">-2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ</span><br /><span style="font-size: small;">-250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό</span><br /><span style="font-size: small;">-1 βανίλια</span><br /><span style="font-size: small;">-150 γρ. αμυγδαλόψιχα καβουρδισμένη και χοντροκομμένη</span><br /><span style="font-size: small;">-λίγα αμύγδαλα ολόκληρα καβουρδισμένα για το στόλισμα</span><br /><span style="font-size: small;"><strong>Για την καραμέλα</strong></span><br /><span style="font-size: small;">-150 γρ. κρέμα γάλακτος</span><br /><span style="font-size: small;">-100 γρ. ζάχαρη</span><br /><span style="font-size: small;">-1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Προετοιμασία </strong>15 λεπτά <strong>Ψήσιμο </strong>40-45 λεπτά</span></p>
<h2><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h2>
<p><span style="font-size: small;">Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ºC. Xτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ και προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά, το γιαούρτι, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και την αμυγδαλόψιχα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Bουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα, στρώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα και ψήνουμε για 45 – 50 λέπτά. Βράζουμε τη ζάχαρη με τον χυμό λεμονιού και την ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει και να γίνει σκούρα καφέ. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα και ανακατεύουμε καλά. Mόλις κρυώσει το κέικ, περιχύνουμε με την καραμέλα και στολίζουμε με αμύγδαλα.</span></p>
<p><a href="http://www.thecookbook.gr/"><span style="font-size: small;">http://www.thecookbook.gr/</span></a></p>
<p><span><br /></span></p>

Σχετικά άρθρα