Εκστρατεία για τον Μ. Αλέξανδρο

Χιλιάδες έντυπα, τα οποία θα ενημερώνουν για τις ρίζες του Μεγάλου Αλεξάνδρου, θα βρίσκονται σύντομα σε όλα τα ξενοδοχεία, τους αρχαιολογικούς χώρους, τους σταθμούς λεωφορείων και τρένων, τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών και στα γραφεία των δήμων Πέλλας, Νάουσας, Βέροιας και Δίον – Ολύμπου.

Οι τέσσερις δήμοι της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που σχηματίζουν ένα “τόξο” περιφερειακά της Θεσσαλονίκης, εδώ και καιρό έχουν αναπτύξει μια ενδοπεριφερειακή – διαδημοτική συνεργασία με στόχο να εκμεταλλευτούν τα ιστορικά χαρακτηριστικά των τόπων τους και σε συνδυασμό με τις φυσικές ομορφιές να “μαγνητίσουν” όσο το δυνατόν περισσότερους επισκέπτες.

Τα έντυπα με τίτλο “Στις ρίζες του Μεγαλέξανδρου. Μυθικές διαδρομές, αληθινές εικόνες”, τα οποία είναι γραμμένα στην ελληνική και αγγλική γλώσσα και αναφέρονται στους αρχαιολογικούς χώρους Αιγές, Πέλλα, Δίον και Μίεζα, όπως επίσης και μία κοινή ιστοσελίδα θα παρουσιαστούν αύριο, Σάββατο, στη διάρκεια ημερίδας που θα γίνει στο Πολιτιστικό Κέντρο της Σχολής Αριστοτέλους στο δήμο Νάουσας.

“Το έντυπο περιλαμβάνει μια σύντομη περιγραφή και φωτογραφικό υλικό για κάθε μία από τις τέσσερις περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας”, δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δήμαρχος Νάουσας, Τάσος Καραμπατζός, προσθέτοντας: “Επιδίωξη μας είναι κάποιος που επισκέπτεται την Πέλλα, τη Βέροια, τη Νάουσα ή το Δίον να ενημερώνεται για την κοντινή απόσταση και των άλλων πόλεων και να ακολουθεί να βήματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου”.

Στις σκέψεις είναι ανάλογα έντυπα (στα οποία συμπεριλαμβάνονται και χάρτες) να διατίθενται και από το αεροδρόμιο “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης, ενώ υπάρχουν ιδέες για έναν μαραθώνιο δρόμο που θα ενώνει τις περιοχές και τη δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ με την ιστορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα