«Συμμαχία» του ΙΣΑ με τους ομογενείς

της Αιμιλίας Σταθάκου

Μία ισχυρή συμμαχία έκανε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η Ελληνική Ιατρική Εταιρία Νέας Υόρκης ,με στόχο μία νέα δυναμική στην ιστορία της ιατρικής και του Ελληνισμού.

Οι δύο φορείς υπέγραψαν πράξη αδερφοποίησης θέτοντας θεμέλια της κοινής προσπάθειας της Ιατρικής Ομογένειας με τους Γιατρούς της Αθήνας, για κάθε ανασφάλιστο και άπορο ασθενή .

Η υπογραφή της αδελφοποίησης έγινε παρουσία του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημήτριου,στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Cornell της Νέας Υόρκης ,από τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργο Πατούλη και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Νέας Υόρκης, Δρ. Νικόλαο Μεσίτη.

Όπως εξήγησε ο κ. Πατούλης κύριοι στόχοι της αδελφοποίησης θ αποτελέσουν η προαγωγή της Υγείας των κατοίκων στις παραμεθόριες νησιωτικές και ορεινές περιοχές της Ελλάδας αλλά και σε ανασφάλιστους κατοίκους όλης της χώρας, η δυνατότητα των νέων συναδέλφων για εξειδίκευση και προαγωγή της περαιτέρω εκπαίδευσής τους στη Νέα Υόρκη.

Επίσης η εξασφάλιση φαρμακευτικών ειδών και αναλώσιμων υλικών για Κοινωνικά Ιατρεία και Φαρμακεία της χώρας, η δυνατότητα Ελλήνων Γιατρών της Ομογένειας για εθελοντική συμμετοχή στα Κοινωνικά ιατρεία της χώρας , η ανάληψη δράσεων για την αντιμετώπιση προβλημάτων Ελληνισμού με την συνεργασία και άλλων φορέων της Ομογένειας.

Η πράξη αδελφοποίησης και η υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας των δύο φορέων , που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της ετήσιας τιμητικής εκδήλωσης βραβείων της Ομογένειας προς τον σπουδαίο γιατρό και ερευνητή αείμνηστο Γεώργιο Παπανικολάου, δρομολογεί για πρώτη φορά, πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις που θα αναδείξουν τον ελληνισμό μέσα από την ιατρική διακονία.

” Για πρώτη φορά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Νέας Υόρκης θέτουν ένα καινοτόμο λειτουργικό πλαίσιο με στόχο την ένωση των μεγάλων δυνάμεων της Ομογένειας για την ουσιαστική στήριξη των κατοίκων στις παραμεθόριες περιοχές της Ελλάδας αλλά και σε λύσεις προβλημάτων των νέων γιατρών της χώρας μας μέσω της Αμερικής

Σχετικά άρθρα