Θανάσιμες φιλοδοξίες

O Οκάν Γιαλαμπίκ, ο τηλεοπτικός Ιμπραήμ Πασάς και μέγα είδωλο στην Τουρκία, μιλά για τη σειρά, που σαρώνει και στην Ελλάδα.

Ιμπραήμ Πασάς, ο μέγας βεζίρης του οθωμανικού κράτους! Μια ζωή γεμάτη έρωτες, μίση, πάθη, ίντριγκες και εξουσία. Eσείς πώς θα περιγράφατε τη ζωή του ήρωα που υποδύεστε;

Η ζωή είναι ένα ταξίδι. Ετσι και γι’ αυτόν. Διέγραψε μια ανοδική πορεία στη ζωή του. Λόγω της θέσης που κατείχε, επήλθαν αρκετές αλλαγές στη ζωή του, οι οποίες τον επηρέασαν έντονα. Βέβαια, οι συνθήκες που επικρατούσαν την εποχή εκείνη, ήταν πολύ διαφορετικές. Από τη θέση του αρχιτελετάρχη που κατείχε προάχθηκε στον βαθμό του βεζίρη. Αυτή η εξέλιξη δεν τον άφησε ανεπηρέαστο.

Ο Σουλεϊμάν φαίνεται πως έχει άρρηκτη σχέση με τον Ιμπραήμ, μια σχέση βαθιάς φιλίας…

Η σχέση των δύο αντρών είναι από τις πιο δυνατές που έχουν υπάρξει στη διεθνή ιστορία. Ηταν τόσο κοντά ο ένας στον άλλον, ώστε μπορούσαν να επικοινωνήσουν δίχως καν να μιλήσουν. Αν και το τέλος αυτής της σχέσης είναι πολύ δραματικό.

Στη σειρά ο ρόλος σας είναι βασισμένος σε πραγματικά, ιστορικά γεγονότα; Τι λέτε για τις αντιδράσεις γύρω από το σενάριο;

Ο Ιμπραήμ Πασάς είναι ένα υπαρκτό πρόσωπο. Ο σεναριογράφος βασίστηκε στις ιστορικές πηγές ώστε να δώσει ψυχή στον ήρωα. Στην Ιστορία γίνεται αναφορά σε κάποιες επιστολές που είχε γράψει σε κάποια άλλη γυναίκα. Νομίζω ότι την έλεγαν Μουχσιμπά Χατούν ή Μουχσινέ. Λαμβάνοντας υπόψη αυτό το γεγονός, δημιουργήσαμε τη σχέση του με τη Νιγκιάρ Καλφά. Για την πιο πιστή μεταφορά, ανατρέξαμε σε ιστορικές πηγές. Οταν ερευνάς ένα γεγονός, συναντάς διαφορετικές πληροφορίες για ένα συγκεκριμένο θέμα, οπότε οι αντιδράσεις που υπήρξαν ήταν απολύτως φυσιολογικές.

Ο “Σουλεϊμάν, ο μεγαλοπρεπής

Σχετικά άρθρα